90-jarige Nel Elshof-Klaassen in het zonnetje gezet
<p>De familie Blom viert vanaf het terras buiten de verjaardag van moeder en oma Nel Elshof, die geniet tussen de schuifdeur van Huize Sonnevanck. Foto: Liesbeth Spaansen</p>

De familie Blom viert vanaf het terras buiten de verjaardag van moeder en oma Nel Elshof, die geniet tussen de schuifdeur van Huize Sonnevanck. Foto: Liesbeth Spaansen

90-jarige Nel Elshof-Klaassen in het zonnetje gezet

HENGELO – Donderdag 19 november vierde mevrouw Nel Elshof-Klaassen die in Huize Sonnevanck in Hengelo woont, haar negentigste verjaardag. Ondanks corona werd haar verjaardag een groots feest met liedjes vóór de schuifdeur en een hele hoge stapel verjaardagskaarten.

Door Liesbeth Spaansen

“Hoe vier je je verjaardag in een bejaardencentrum. Ze mag geen bezoek ontvangen”, vroeg dochter Petra Blom uit Hengelo zich af. “Ik bedacht, wij gaan met een groep mensen op gepaste afstand voor de deur voor haar zingen. Ook heb ik een actie op touw gezet en stuurde aan alle familie, vrienden en kennissen, ook via Facebook en WhatsApp een oproepje om een kaartje te sturen, zodat ze (hopelijk) veel post zou krijgen.”

Die donderdagmiddag was het zover. Petra, haar man Arie en dochters Litania, Natalia, Shantila en Anthillia, vriendin van Litania, Wiep die hiervoor een boxje had meegenomen met de muziek, vriendin van Petra Sisca en vrijwilligers van stichting Litania Ronnie en Leny zongen bij de schuifdeur van het terras van Sonnevanck ‘Lang zal ze leven’ en alle andere verjaardagsliedjes. De traktatie, taartjes met een foto van de jarige, smaakte prima. Na tot slot een walsje van André Rieu zwaaide iedereen moeder en oma Elshof uit.
Hartverwarmende reacties vielen de jarige mevrouw Elshof ten deel. De familie waardeerde het enorm dat op het oproepje zoveel reacties kwamen. Via de post kwamen tientallen vrolijke verjaardagwensen op haar adres binnen. Daarnaast werden een plantje en nog meer kaartjes bij Petra afgegeven. Zij bedankt iedereen voor het sturen. “Mensen leefden zo mooi mee. Het is een geweldige verjaardag geworden.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden