<p>Een lid van de Leo Club in actie. Foto: PR</p>

Een lid van de Leo Club in actie. Foto: PR

Vrijwilligersclub in actie voor ouderen en minder bedeelden

ACHTERHOEK - Tot en met 12 december zamelen de vrijwilligers van Leoclub Achterhoek producten in zoals kerstkaarten, (kerst)koeken, afbakbroodjes, lang houdbare lekkernijen (voor bij de koffie) en inpakpapier om eenzame ouderen en minder bedeelden in de Achterhoek te verrassen met een kerstpakket. De mensen, die zich vooraf via een platform hebben opgegeven of worden aangedragen door anderen, worden op zaterdag 19 december verrast door een van de (in kerstkleding geklede) vrijwilligers met een pakket vol met cadeaus, lekkernijen en persoonlijk geschreven kerstkaarten.

Secret Santa
Net zoals vorig jaar zetten leden van Leoclub Achterhoek zich weer in om speciaal samengestelde kerstpakketten te maken voor eenzame ouderen en minderbedeelde personen/gezinnen in de Achterhoek. Vorig jaar werden maar liefst 18 gezinnen blij gemaakt met hun Secret Santa actie, maar dit jaar probeert Leoclub Achterhoek meer mensen te bereiken. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat niet alleen meer mensen hun baan hebben verloren en daardoor financieel krap zitten, maar ook dat er een stuk meer ouderen in (sociale) isolatie zitten.

Van verzamelen tot kerstkaarten schrijven
Tot en met begin december zetten de leden zich in om spullen te verzamelen om de pakketten mee te vullen. Hiervoor zoeken ze spullen (in nieuwstaat) zoals koeken en kerstlekkernijen, kerstkaarten, inpakpapier, sfeer- en sierartikelen voor in huis, kerstpakketten (van werk) of bijvoorbeeld doucheproducten. Halverwege december worden de producten gesorteerd, in de dozen geplaatst, kerstkaarten geschreven en worden de dozen ingepakt en bezorgd in bijpassende kerstoutfit. Voor de eenzame ouderen zijn de pakketten gevuld met leesvoer, lekkernijen voor bij de koffie en handgeschreven kerstkaarten om ze een hart onder de riem te steken.

Leoclub Achterhoek
De Leoclub Achterhoek bestaat uit een gezellige en proactieve groep jongeren tussen de 18 en 35 jaar uit de Achterhoek. Zij zetten zich in voor diegene die om welke reden dan ook extra steun kunnen gebruiken. Dit doen zij het hele jaar door met verschillende, zelf georganiseerde, activiteiten.

Iedere bijdrage telt
Iedereen die nog goede spullen heeft staan die men cadeau wil doen, of wie iemand kent die rond kerst wel een verassing kan gebruiken of wie graag zelf een kerstkaart wil schrijven, kan mailen naar info@leoclubachterhoek.nl of contact zoeken via de Facebookpagina.


www.fb.com/LeoClubAchterhoek

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden