<p>Kinderen brengen de vele schoenendozen in de kerk. Het totaal kwam uit op 195 dozen. Foto: Marlies Groeneveld</p>

Kinderen brengen de vele schoenendozen in de kerk. Het totaal kwam uit op 195 dozen. Foto: Marlies Groeneveld

195 gevulde schoenendozen in een geslaagde oecumenische dienst

STEENDEREN - Op vrijdagochtend 13 november stopte er om 9.45 uur een tractor met versierde wagen voor basisschool de Rank in Toldijk. Even later kwam er een lange stoet kinderen aan met in hun handen een versierde en gevulde schoenendoos. Deze gaven ze aan Erik Heebink die ze op zijn aanhanger laadde. Met 94 dozen en uitgezwaaid door alle leerlingen van de Rank ging de rit naar Steenderen. Ook bij basisschool de Pannevogel kwamen de leerlingen naar buiten met hun dozen. Een kleurrijk geheel. Erik reed de tractor naar de protestantse Remigiuskerk in Steenderen, waar alle dozen in de kerk gezet werden. Na telling waren het er 144.

Op zondag 15 november om 10.00 uur begon de oecumenische dienst waarin aandacht werd geschonken aan de schoenendoosactie. De 30 mensen die zich aangemeld hadden voor de dienst brachten ook nog dozen mee. Voor de dienst begon werden er foto’s en filmpjes getoond van het ophalen op vrijdag. Diaken Oude Groen en dominee van der Boon gingen voor en Back2Basic zorgde voor de muzikale omlijsting. Het evangelieverhaal over de talenten, te vinden in Matteüs 25, 14-28, werd gelezen door Ise Vredegoor.

De uitleg was dit keer voorafgaand aan de lezing. Met behulp van een flipover en voorbeelden uit het dagelijks leven maakte de dominee de kinderen en volwassenen duidelijk waar het in de lezing om gaat. Zijn verhaal ondersteunde hij met tekeningetjes op de flipover. Aan het eind van de dienst werden de ’s morgens ingebrachte dozen door de aanwezige kinderen naar voren gebracht en bij de 144 dozen opgeteld. Het totaal kwam uit op 195 dozen. Zoveel waren er nog nooit.

Na de zegenwens en het slotlied hielpen de kinderen mee de dozen in de bus van de heer Vredegoor te laden die ze naar het verzamelpunt bracht. 195 kinderen worden blij gemaakt met een gevulde doos uit Steenderen en Toldijk. Dit jaar gaan de dozen naar het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos in Griekenland en Sierra Leone. Wat zullen er veel blije gezichten te zien zijn!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden