Afhaal-bieb en Boek aan Huis blijven beschikbare boekenleenopties na sluiting bieb-vestigingen. Foto: Contact

Afhaal-bieb en Boek aan Huis blijven beschikbare boekenleenopties na sluiting bieb-vestigingen. Foto: Contact

Vestigingen West-Achterhoek moeten sluiten

Algemeen

Afhaal-bieb alternatief na sluiting

BRONCKHORST - Alle vestigingen van Bibliotheek West-Achterhoek sluiten per 5 november, in aansluiting op de nieuwe maatregelen die landelijk zijn afgekondigd. Per week ontvangen de bibliotheekvestigingen in Doesburg, Bronckhorst en Doetinchem normaliter tussen de 2.000 en ruim 4.500 (Doetinchem) bezoekers. De kans dat besmetting door bezoek aan één van onze vestigingen plaatsvindt is daardoor aanzienlijk.

Afhaal-bieb
De AfhaalBieb is hét alternatief tijdens de sluiting van de bibliotheek. Leden kunnen via een contactformulier op de website aangeven wat hun favoriete genre is en medewerkers van de bibliotheek stellen daarop een mooi en passend tasje met boeken samen dat op naam klaarstaat. De afhaaltijden verschillen per vestiging en zijn te vinden op de website www.bibliotheekwestachterhoek.nl.
De servicepunten in Wehl en Steenderen zijn gedurende de lock-down gesloten.

Boek aan Huis
Voor mensen die slecht ter been zijn of in quarantaine zitten, blijft de Boek aan Huis service gehandhaafd, zo lang er vrijwilligers en/of medewerkers zijn die dit kunnen uitvoeren. Wel wordt het contact van deze vrijwilligers en medewerkers beperkt; zij hebben geen toestemming om binnen te komen, maar hangen de boeken in een tasje aan de deur. Bibliotheek-leden die op deze manier boeken willen ontvangen, kunnen zich aanmelden via de klantenservice, per mail of via de website.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant