Roy Polman tijdens de opnames in de tuin bij zijn eigen woonboerderij. Foto: Michelle van den Broek

Roy Polman tijdens de opnames in de tuin bij zijn eigen woonboerderij. Foto: Michelle van den Broek

Hovenier Roy Polman te zien in Holland van Boven

Algemeen

Hengelose hovenier vertelt in SBS6-programma over zijn privétuin

Door Luuk Stam

HENGELO - De Hengelose hovenier Roy Polman is op zondag 8 november te zien in het SBS6-programma Holland van Boven. In het programma vertelt Polman over zijn eigen hoveniersbedrijf en over de privétuin die hij rondom zijn woonboerderij nabij Varssel heeft aangelegd. Onlangs kwam een cameraploeg van SBS bij hem langs om in die tuin opnames te maken.

De Hengeloër kocht de woonboerderij zo’n vier jaar terug aan en heeft de tuin eromheen inmiddels helemaal naar zijn eigen hand gezet. In de toekomst wil hij de tuin ook als showtuin voor zijn klanten gaan gebruiken. Komende zondag kan heel Nederland dus al een kijkje nemen in het groenrijke paradijsje dat Polman aan huis heeft gecreëerd.

De makers van het programma Holland van Boven trekken heel Nederland door en strijken wekelijks neer op een plek waar ze mensen ontmoeten die hun verhaal vertellen en zo laten zien wat Nederland te bieden heeft. “De combinatie van een eigen onderneming en zo’n privétuin sprak blijkbaar aan”, vertelt Polman, die vorig jaar al door SBS benaderd werd.

Met zijn hoveniersbedrijf houdt Polman zich bezig met het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van tuinen. Daarbij ligt zijn hart vooral bij de planten. “Dat heb ik door de jaren heen steeds meer ontdekt”, vertelt de dertiger, die ooit begon met een eigen moestuin en het verbouwen en verkopen van pompoenen. “Bij grote projecten werk ik nu samen met een stratenmaker. Daardoor kan ik mezelf vooral op de beplanting – mijn passie – richten.”

In zijn eigen tuin kan de hovenier zich helemaal uitleven, al moet dat wel in de vrije uurtjes gebeuren. “Ik doe het allemaal naast het reguliere werk”, vertelt Polman. “Dus dat is in de avonduren en in de weekenden. Vandaar dat het ook wel wat tijd kost om het helemaal klaar te krijgen. Als het straks helemaal af is, dan wil ik deze tuin ook als showtuin gaan gebruiken, want dan ben ik er ook wel echt trots op.”

Holland van Boven is op zondag 8 november om 15.00 uur te zien op SBS6. De uitzending wordt op zaterdag 14 november om 12.30 uur herhaald.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden