<p>Het poppenspel 'A Christmas Carol’ wordt deze kerstdagen niet opgevoerd in Bronkhorst. Foto: Liesbeth Spaansen</p>

Het poppenspel 'A Christmas Carol’ wordt deze kerstdagen niet opgevoerd in Bronkhorst. Foto: Liesbeth Spaansen

‘We gaan er gewoon een mooie kerst van maken’

BRONKHORST – Na het groots en feestelijk vieren van de dertigste editie van Dickens in Bronkhorst was het Ondernemersgilde Bronkhorst aan de slag gegaan met het organiseren van een nieuwe editie. Helaas moet het gilde ook hun kerstevenement van de agenda schrappen. De reden laat zich raden, dat heeft alles te maken met Covid-19.

Door Liesbeth Spaansen

“De coronaregels zijn van die mate streng, dat zoiets niet meer mag. Met de 30ste editie van Dickens in Bronkhorst in 2019 zijn in twee dagen tijd zo’n 3500 tot 4000 mensen naar onze stad gekomen”, vertelt de voorzitter van het Ondernemersgilde Bronkhorst, Ruud van Bussel.
De familie Noort gaf de afgelopen dertig jaar in de kapel zes voorstellingen van het poppenspel ‘A Christmas Carol’ over Scrooge en Marley. “Onduidelijk is of er dertig mensen in de kapel zouden mogen tijdens het poppenspel en al die mensen op straat kunnen we niet handelen binnen de anderhalve meterregels. Het is jammer om het festival door te laten gaan, nu het er naar uitziet dat de regels eerder strenger dan soepeler worden. Dus we moesten een keus maken.”

Het evenement is voor dit jaar van de agenda. Ruud geeft aan dat het heftige, moeilijke tijden zijn. “We hebben veertien dagen mondkapjes opgehad en wat hiervan de resultaten zijn, moeten we afwachten. Hopelijk komt er niet alsnog een totale lockdown.” De winkels mogen nu open blijven. “Ook de grote woonwinkels en bouwmarkten waar het best druk is. Daarom vind ik het jammer dat de terrassen niet open mogen blijven.”

Toch houden de ondernemers in Bronkhorst de moed erin. “We gaan net als andere jaren de kerstsfeer in Bronkhorst brengen. Er zullen kerstbomen komen te staan, alleen komt er geen kerstmarkt. Dat is zeker niet wenselijk. Wel richt iedere ondernemer in het stadje zijn eigen zaak in voor een sfeervolle kerstbeleving. We gaan er gewoon een mooie kerst van maken.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden