De familie Meiland tijdens hun bezoek aan Hengelo in februari van dit jaar. Foto: Luuk Stam
De familie Meiland tijdens hun bezoek aan Hengelo in februari van dit jaar. Foto: Luuk Stam

Televisieserie Meilandjes bereikt Hengelo

Hengelose beelden zijn vanaf donderdag te zien in Chateau Meiland

Door Luuk Stam

HENGELO - De realityserie Chateau Meiland speelt zich vanaf deze week af in Hengelo. In de SBS-serie die de excentrieke Martien Meiland en zijn gezin op de voet volgt, was maandag te zien hoe bij het kasteel van de familie in Frankrijk een grote verhuiswagen werd ingepakt. Ook maakte het gezin – vader Martien, moeder Erika, dochter Maxime, kleindochter Claire, dochter Montana en haar vriend Dirk – zich klaar voor de reis naar Hengelo.

De beelden voor deze uitzendingen zijn enkele maanden geleden opgenomen. De familie Meiland verhuisde deze zomer naar Hengelo om hier intrek te nemen in een riante woonboerderij in het buitengebied. In februari – kort nadat de komst van de Meilandjes naar Hengelo bekend werd – was de familie al even daar om kennis te maken met het dorp. De gezinsleden lieten toen al weten enorm te spreken te zijn over de rustige omgeving.

Die rust is in de televisieserie geregeld ver te zoeken. Chateau Meiland stond aanvankelijk volledig in het teken van het leven van de familie op het kasteel in het Franse dorp Beynac. Martien en zijn gezin bouwden het geheel hier om tot een bed & breakfast en ontvingen er gasten. De afgelopen maanden was vooral te zien hoe de familie bezig was met klussen om het kasteel klaar te maken voor de verkoop, maar verkocht is het nog altijd niet.

De vooruitblikkende flitsen na de uitzendingen van maandag verklapten alvast dat de verhuiswagen in Hengelo grote moeite heeft om door de poort heen te komen en dat het uitpakken minstens zoveel chaos met zich meebrengt als het inpakken. In de Hengelose afleveringen van de serie zal verder onder meer de remigratieborrel te zien zijn, die de familie onlangs hield bij eetcafé Jansen & Jansen. Ook daar was de filmploeg aanwezig.

Chateau Meiland is iedere maandag en donderdag om 20.30 uur te zien op SBS6. Het is het vierde seizoen van de serie. Het eerste seizoen – tien afleveringen – begon in mei vorig jaar met de verhuizing van het gezin naar Frankrijk. Dit seizoen zijn er voor het eerst twee afleveringen in de week. De afleveringen zijn regelmatig goed voor meer dan anderhalf miljoen kijkers. In 2019 won het programma de Gouden Televizier-ring.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden