<p>Arie, Petra en Litania Blom met Rianne van der Wal van Bedrijven Kring Bronckhorst. Foto: Margot Schuurman</p>

Arie, Petra en Litania Blom met Rianne van der Wal van Bedrijven Kring Bronckhorst. Foto: Margot Schuurman

Bedrijven Kring Bronckhorst schenkt 450 euro aan Stichting Litania

BRONCKHORST/HENGELO - Het bestuur van de Bedrijven Kring Bronckhorst (BKB) zocht voor 2020 een goed doel, dat niet alleen op het gebied van ondernemen belangrijk is, maar ook op sociaal menselijk gebied. Belangrijk voor de leefomgeving van mensen, die ondanks de door hen opgelegde beperkingen, hoop en perspectief zoeken, vinden en geven. Het bestuur vond dit in de Stichting Litania.

Deze stichting, vernoemd naar Litania Blom, met haar ouders Arie en Petra als oprichters en beheerders, zorgt voor plezier in het leven van vele gehandicapte kinderen. Daar waar de zorgverzekering stopt met speciale uitgaven voor zaken om het leven te veraangenamen, gaat Stichting Litania verder. Ze organiseert benefietevenementen, zoals rommelmarkten en beheert een aantal kringloopwinkels om zaken zoals bijvoorbeeld een rolstoelfiets te kunnen financieren voor die kinderen die hierdoor zoveel mogelijk kunnen genieten van een normaal leven.

In 2011 is de stichting gestart met een kringloopwinkel aan de Spalstraat in Hengelo, ‘Litania’s Charity Shop’. In 2013 volgde de tweede winkel ‘Litania’s Blijheid’. De derde winkel in 2015 in Zutphen, ’Litania’s Glimlach’ heeft de deuren helaas moeten sluiten vanwege te hoge reclamebelastingen. In 2016 is toch een derde geschikte locatie gevonden in Brummen. Deze draagt de mooie naam ‘Litania’s Zonnestraal’ en in 2019 opende ‘Litania’s Lifestyle’ in Doesburg.

Het bestuur van de BKB ondersteunt graag het concept: ‘Ieder mens mag zijn wie hij is. Iedereen doet zijn best op zijn of haar manier en elke vrijwilliger is super belangrijk’. De vrijwillige bijdrage van haar leden komt Stichting Litania van harte toe.

Deze is op 30 september door aspirant bestuurslid Rianne van de Wal uitgereikt aan Litania en haar ouders. Deze financiële boost was een complete verrassing voor hen. Dat dit in goede handen is gevallen blijkt wel uit de reactie van het drietal. Zij gaan het investeren in een project dat op een later tijdstip bekend zal worden gemaakt in het Contact. Mooi en enorm belangrijk in de tijd waarin we nu leven!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden