Geen content ideeën meer? Gebruik de volgende tips!

Als online ondernemer is het maken van content iets wat je vanzelfsprekend zou moeten doen. Voor op social media, jouw website, ga zo maar door. Het ene moment gaat dit misschien hartstikke soepel en maak je item na item, maar soms kom je even vast te lopen en weet je niet wat je deze keer weer moet maken. Als je geen ideeën meer hebt voor nieuwe content, gebruik dan de volgende tips!

1: Zoek online naar inspiratie

Nee, hiermee bedoel ik niet dat je andere artikelen moet gaan overtypen. Maar je kan gerust rondkijken op soortgelijke websites en kijken naar waar zij bijvoorbeeld over schrijven of video’s over maken. Misschien haal je hier inspiratie uit en kom je met een eigen idee. Onthoud wel: schrijf nooit andermans artikelen over. Niet alleen zit er auteursrecht aan bepaalde dingen, ook is het niet netjes en niet goed als het gaat om SEO. Ook in SEO Nederland is het namelijk van belang dat er geen dubbele content te vinden is op jouw website, anders gaat dit ten koste van jouw positie in de zoekresultaten.

2: Vraag het jouw klanten/lezers

Als je nieuwe ideeën nodig hebt, wie kun je dan beter inschakelen dan de mensen waar het voor bedoeld is? Verplaats je in hun schoenen en vraag bijvoorbeeld op social media wat zij graag zouden willen zien. Geef ze eventueel een paar keuzes, zodat zij kunnen kiezen en je al direct een duidelijk beeld hebt van wat jouw doelgroep graag wil zien. Op die manier krijg je meer input en kan je weer een tijdje vooruit met de feedback die je krijgt.

3: Ga brainstormen

Soms is het, als je een dipje hebt, het beste idee om gewoon te gaan zitten en na te denken. Pak pen en papier erbij en schrijf alles op wat in je opkomt. Maak woordwebben, associeer en schrijf dingen op ook al denk je dat je hier niks mee gaat kunnen. Door woorden met elkaar te associëren, kom je uiteindelijk op dingen waar je eerder nog niet aan gedacht had. Zo kom je bij nieuwe onderwerpen en vind je uiteindelijk ook die nieuwe ideeën waar je naar op zoek bent. Zet rustige muziek aan op de achtergrond, maak je hoofd even leeg en probeer je te concentreren op datgene waar je iets over wil schrijven of maken. Ook als je denkt dat jouw hoofd echt leeg is, blijf dan nadenken. Je komt vanzelf op een goed idee, beloofd!

Dit artikel wordt u aangeboden door Sortlist. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden