<p>Jeroen en Samuel uit groep 8 stappen uit de tijdmachine en dragen een verhaal voor over de eerste stoomtrein in Nederland. Foto: PR</p>

Jeroen en Samuel uit groep 8 stappen uit de tijdmachine en dragen een verhaal voor over de eerste stoomtrein in Nederland. Foto: PR

Kinderboekenweek in de Pannevogel

STEENDEREN – De kinderen van basisschool de Pannevogel hebben op dinsdag 29 september gezamenlijk de opening van de Kinderboekenweek gevierd en afgesloten op donderdag 8 oktober.

Dat het thema ‘En toen…’ was dit jaar, was goed te zien in de school. Overal hingen posters van boeken en door de hele school hing een tijdlijn. Deze begon in de prehistorie en eindigde als een opgerold stuk touw dat de toekomst voorstelde. Aan de lijn hingen allerlei afbeeldingen van gebeurtenissen in de Nederlandse geschiedenis. Gedurende de Kinderboekenweek gingen de kinderen verder aan de slag met het onderwerp. Een kasteel werd bezocht, veel kinderboeken met onderwerpen uit de geschiedenis werden besproken en er werd uiteraard gelezen. De kinderen in de bovenbouw maakten een muurkrant over een zelf gekozen onderwerp uit de (geschiedenis) Canon van Nederland.

Op de afsluitende dag stond op het podium een heuse tijdmachine die groep vier had gemaakt. Na het welkom van juf Marian werd het boekenweeklied gezongen. Daarna mochten groepjes kinderen uit groep 6, 7 en 8 op het podium theaterlezen. Ze lazen voor over de Romeinen die zich verbaasden over de barbaren in ons land, over monniken die schreven en over twee boeren die niet blij waren met de komst van de eerste stroomtrein.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden