Om van de scouts naar de explorers te kunnen, moest deze zeephelling worden overwonnen. Foto: Jesse Oukes
Om van de scouts naar de explorers te kunnen, moest deze zeephelling worden overwonnen. Foto: Jesse Oukes

Raceparcours en zeephelling als uitdaging

HUMMELO – Vier welpen en drie scouts van Scouting Sweder van Voorst stonden zaterdag 19 september voor een uitdaging. Zij zouden naar een oudere groep gaan ‘overvliegen’, maar wat had deze groep bedacht als toelating?

Zaterdagochtend zorgden de scouts dat voor hun vier overvliegers een mooi parcours klaarstond in de weide naast het scoutinggebouw. Daarna maakten zowel de welpen als de scouts hun eigen Mario Kart van bananendozen. Gekleurd papier, stiften, potloden, krijt, lijm en veel glitters kwamen daar aan te pas. De ouders van de overvliegers stonden tijdens de race zelf aan de kant mee te kijken en waren zo getuige van de geslaagde toelating.

De explorers van Scouting Sweder waren deze zaterdag (ze hebben op de donderdagavond hun opkomst) aanwezig om voor hun drie nieuwe leden een uitdaging te bouwen. Zij maakten een zeephelling, waar de scouts naar boven moesten zien te klimmen naar de nieuwe groep. Daarna stond een proeverij op het programma en tot slot moesten zij geblinddoekt de explorerruimte vinden.

Wie het leuk vindt om bij Scouting Sweder van Voorst aan te sluiten komt gerust een keer meekijken. Het clubgebouw is gelegen aan de Torenallee nummer 2 in Hummelo. Meer informatie staat op scoutingsweder.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden