Basteom start met winst op Loil

Algemeen

Drie doelpunten in blessuretijd, uitslag 5-1

STEENDEREN - Basteom is de competitie begonnen met een 5-1 overwinning in de thuiswedstrijd tegen sv Loil. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was de overwinning geflatteerd te noemen. Basteom speelde zeker niet haar beste wedstrijd en de uitslag had zomaar anders kunnen zijn als de gasten het vizier wat beter hadden afgesteld. Wat dat betreft deed Basteom het beter, want uit de spaarzame kansen wist de ploeg van trainer Mark Severin maar liefst vijf keer te scoren.

Nadat in de eerste vijf minuten Loil al twee mooie kansen niet benutte, was het Basteom, dat de eerste beste kans verzilverde door Noud Rutjes, die uit een corner fraai inkopte, 1-0. Daarna ging de wedstrijd gelijk op, tot vlak voor rust een mooie aanval over rechts door Ries Heitkönig werd afgerond, 2-0 ook de ruststand.

Na rust werd het als snel 2-1 door Harm Peters, die een corner bij de eerste paal inkopte.
Basteom deed het daarna niet goed, de ploeg liep te veel achter uit en balbezit duurde dan ook heel kort, door verkeerde keuzes en duels die verloren gingen. Gevolg, een groot veldoverwicht voor Loil en Basteom dat er nauwelijks meer uit kwam.

Maar ook nu toonden de gasten zich geen slagvaardige ploeg, want kansen werden er nauwelijks gecreëerd en Basteom bleef op de been. Toen het uiteindelijk in de 90ste minuut na een snelle counter 3-1 werd door Ries Heitkönig, gaven de gasten zich gewonnen en gingen de kopjes naar beneden. In de blessuretijd konden de Basteom-voorwaartsen zich dan ook nog even uitleven met twee doelpunten tot gevolg, Huub Rutjes 4-1 en opnieuw Ries Heitkönig 5-1.

Een geflatteerde overwinning dus, maar wel heel erg welkom, de competitie beginnen met een overwinning geeft altijd vertrouwen, het team staat op papier en het doet mee!

Voldende wedstrijd:
De volgende wedstrijd is een uitwedstrijd. Westervoort – Basteom wordt zondag 27 september gespeeld, aanvang 14.00 uur op sportpark Naederhuyse, Brouwerslaan 7 in Westervoort. Kom de ploeg aanmoedigen tegen een sterke tegenstander. Zorg dat je er bij bent, wordt vast weer gezellig.