Abonnementhouders hebben volop kunnen genieten van zwembad Het Elderink. Foto: PR
Abonnementhouders hebben volop kunnen genieten van zwembad Het Elderink. Foto: PR

Heerlijk seizoen voor zwembad Het Elderink

HENGELO - In de eerste drie maanden van het jaar was het voor Stichting Zwembad Het Elderink en haar vrijwilligers heel onzeker of het bad wel open kon voor het seizoen. Vele gespreken hebben plaatsgevonden. Doorzettingsvermogen en wilskracht van het bestuur, het personeel en de vrijwilligers hebben er voor gezorgd dat het bad dit jaar open is gegaan. Hoe? Dat was een cruciale vraag. Hoe behoud je overzicht en op welke wijze kun je het bad veilig open stellen, binnen de gestelde regels en protocollen van covid-19.

Zwembad het Elderink is overgenomen van de gemeente en dus een bad van en voor de gemeenschap. Het bestuur besloot in overleg met vrijwilligers het bad dit jaar alleen open te stellen voor abonnementhouders, die konden zwemmen, chillen, glijden, springen en samen zijn! Natuurlijk niet de meest ideale keuze, maar wel een keuze die past bij hun missie.

“Wij wilden niet op basis van inschrijvingen werken”, vertelt voorzitter Annette Kok. “Ons bestaansrecht is behoud van leefbaarheid in ons dorp en de dorpen in de omgeving. Voorzieningen zijn hierin essentieel. Het zwembad is de enige voorziening waar jong en oud de hele zomer bij elkaar kan komen. We zijn trots op de gemaakte keuze. Onze abonnementhouders hebben de hele zomer genoten van het bad. Wij zijn dankbaar voor het vertrouwen van de inwoners die het abonnement gekocht hebben ondanks het feit dat openstelling en de wijze waarop toen nog niet zeker waren. Dankbaar dat de donateurs en de sponsoren achter ons zijn blijven staan!”

Het was een megaleuk seizoen. Nooit was er echt topdrukte, zodat alle abonnementhouders volop hebben kunnen genieten van het bad. Ook voor de vrijwilligers was het een topjaar. Rustig en gemoedelijk zijn de woorden die daarbij passen.

“Natuurlijk konden we er niet voor iedereen zijn, maar na evaluatie is het de beste keuze geweest in deze tijd. Wij zijn trots wat we met en voor elkaar hebben gedaan dit seizoen. Dank voor het vertrouwen en de vele uren die nodig waren als vrijwilliger het bad te openen. Een echt staaltje gemeenschapszin hebben wij deze zomer mogen ervaren. Dat is wat ons de kracht geeft om door te gaan.”

Hoe het volgend jaar gaat worden is nog niet bekend. “Wel wordt ervan uitgegaan dat veel inwoners van Hengelo en de omliggende dorpen het abonnement kopen. Dit is nodig voor de continuïteit van ons bad. Of losse kaart verkoop aankomend seizoen mogelijk is?”, vraagt Annette Kok zich hardop af. “Geen idee, maar als we de enthousiaste reacties van gebruikers en vrijwilligers horen dan zou het zo maar kunnen zijn dat we er onze visie van maken het bad alleen voor abonnementhouders open te stellen. In welke vorm, welke mogelijkheden en soorten abonnementen en hoe we eventueel vakantiegangers, familie en vriendjes die een dagje komen kunnen laten genieten, daarover zijn we volop in overleg.”

AH Wansink heeft al weer toegezegd mee te doen aan de spaaractie. Houd voor alle informatie de site, facebook en instagram in de gaten.


www.zwembadhetelderink.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden