De harmonie van Muziekvereniging Nieuw Leven in Steenderen. Foto: Menno Leistra
De harmonie van Muziekvereniging Nieuw Leven in Steenderen. Foto: Menno Leistra

Muziekdag in de Remigiuskerk in Steenderen

STEENDEREN - In het weekend van de Open Monumentendag was er muziek te beluisteren in de Steenderense Remigiuskerk. Er waren doorlopend optredens van verschillende ensembles.

Gert Oldenbeuving en Christa Kelderman openden met orgel en blokfluit, gevolgd door de malletband en de blazers van Muziekvereniging Nieuw Leven. Zij speelden alsof de hele kerk barstensvol zat. De zaterdag werd afgesloten door dubbelkwintet Windkracht.
Op zondag trad het klarinetkwartet van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen (SBOG) als eerste op. Daarna Noriko Amano op de vleugel met haar dochter Emily op viool. Professionals die in november in het Concertgebouw in Amsterdam staan! Daarna het Rietveld Ensemble en een saxofoonkwartet van het SBOG. Als sluitstuk was daar Full House Vocal Group uit Steenderen.

Uiteindelijk was er dan toch meer belangstelling van een aantal muziekliefhebbers. Was het de corona, of was het het mooie weer? Buiten hing een bordje dat er per optreden maximaal zestig mensen binnen mochten zijn. Dat aantal is niet gehaald, maar wat is er door de aanwezigen genoten van het kwalitatief uitstekende aanbod!

Wie er niet bij was, heeft wat gemist, maar kan in de herhaling in november in het Concertgebouw een concert bezoeken. Of wellicht later nog weer eens in de Steenderense Remigiuskerk. De akoestiek wordt door de gebruikers geroemd, daarom graag tot een volgende keer.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden