De Remigiuskerk in Hengelo was geopend tijdens Open Monumentendagen. Foto: Hannah Wagenvoort
De Remigiuskerk in Hengelo was geopend tijdens Open Monumentendagen. Foto: Hannah Wagenvoort

Pittige Church Quiz en veel bezoek in de Hengelose Remigiuskerk

‘Eindelijk ben ik een keer binnen geweest!’

HENGELO - Na lange tijd kon op Open Monumentendag eindelijk iedereen weer ’s een kijkje nemen in de Hengelose Remigiuskerk. Daarvan werd druk gebruik gemaakt door Hengeloërs en toeristen. Op zaterdag 12 september stonden de deuren wagenwijd open. Bezoekers kwamen van veraf en van heel dichtbij.

Alex Renkema uit Zaandam, bezig met de Open Monumentendag-fietsroute door Bronckhorst: “Wij gaan al vijftien jaar op vakantie in Ruurlo. Deze mooie kerk was ons al eerder opgevallen, en nu kunnen we eindelijk eens naar binnen.”

Pittige Church Quiz
Stef Disbergen van de Vrienden van de Remigiuskerk: “Geweldig om iedereen weer binnen te kunnen laten. Dankzij onze Church Quiz werkte de looproute ook prima.”
Die Church Quiz bleek pittig. Een trouwe bezoekster: “Ik ben hier gedoopt en getrouwd, mijn ouders zijn vanuit deze kerk begraven… Maar dat heeft me niet geholpen.”

Alle hoop voor 2021
Toch was de quiz te doen. Thea Hooglanders uit Papendrecht en Janny Lijftogt met Jan Ebbers uit Hengelo wonnen de hoofdprijs: een VIP-arrangement voor twee personen bij een concert in de kerk in 2021.
Disbergen: “Niemand weet natuurlijk hoe het verder gaat, maar we hebben goede hoop dat we in 2021 weer mooie evenementen kunnen organiseren. Alle artiesten die dit jaar niet konden optreden, hebben alweer toegezegd voor volgend jaar.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden