In de vlindertuin een diversiteit aan tropische vlinders. Foto: Marijke Arnold
In de vlindertuin een diversiteit aan tropische vlinders. Foto: Marijke Arnold

KBO Hengelo op stap naar de Vlindertuin

HENGELO/HARSKAMP - Eindelijk hebben de leden van de KBO Afdeling Hengelo Gld. na vele maanden weer een uitstapje kunnen maken en gelukkig hadden velen hiervoor belangstelling. Donderdag 10 september ging het gezelschap per auto voor een vlindersafari naar de Passiflorahoeve in Harskamp. In de auto was het dragen van een mondkapje verplicht.

Na een mooie route is bij aankomst eerst gezamenlijk in de serre van de Hoeve van een kopje koffie/thee genoten met een lekker gebakje erbij. Tijdens dit samenzijn heeft vrijwilliger Piet ons een stukje historie over deze hoeve verteld en ook hoe bijzonder de levens van sommige vlinders verloopt.

De vlindertuin was heel bijzonder met een diversiteit aan mooie kleurrijke planten waar de prachtige Europese en tropische vlinders rondfladderden. De meeste vlinders zijn destijds geïmporteerd uit verre landen en zijn op de Hoeve verder gekweekt. De tuin is zo ingericht dat hier de geschiktste planten staan waarop deze vlinders hun eitjes kunnen afzetten en het proces voor het nieuwe vlinderleven begint.

Ook was het een genot om door de buitentuinen te wandelen waar een diversiteit aan zoveel bloeiende planten staan. Ook de wilde bloementuin is een ‘snoeptuin’ voor de vele insecten die ook hier in grote verscheidenheid hun domein hebben. De film gaf onder andere een kijkje over het ontstaan van de vlinder, hoe fascinerend het proces verloopt van eitje tot rups, het ontpoppen en zo het vlinderleven begint.

Na dit alles bewonderd te hebben, sloot men deze mooie middag af met een drankje om vervolgens weer huiswaarts te gaan. Al met al een zeer geslaagde middag en beslist de moeite waard om bijvoorbeeld in het voorjaar nog eens op bezoek te gaan. Dank aan de chauffeurs die de gasten veilig van en naar huis hebben vervoerd.

De komende periode zal voor wat betreft de corona onzeker worden maar het KBO-bestuur hoopt dat de mogelijkheid blijft om binnenkort weer een uitstapje te kunnen maken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden