Henk Kelder laat zijn canvas door Bennie Jolink signeren. Foto: Liesbeth Spaansen
Henk Kelder laat zijn canvas door Bennie Jolink signeren. Foto: Liesbeth Spaansen

Signeersessie trekt anhangers uit heel Nederland naar Baak

ACHTERHOEK/BAAK - Bij Restaurant Herfkens in Baak was zondag 13 september een gezellige drukte. Vele Normaal-anhangers troffen elkaar op gepaste afstand op het ruime terras en in de grote zaal. Reden van samenkomst was een meet-and-greet met Bennie Jolink en Willem Terhorst.

Door Liesbeth Spaansen

Jan Wiemer, van de website met post-Normaal artikelen vertelt: “We hadden een canvas gemaakt van Wimken van Diene en kwamen op het idee om er ook een voor Bennie te laten maken. Omdat een canvas moeilijk is te versturen, organiseerden we deze ochtend in Baak. Hier kunnen anhangers hun canvas vandaag ophalen en laten signeren.”

Herfkens in Baak ligt redelijk centraal én is een goede locatie. “Het heeft verschillende zalen en een ruim terras, dat is in coronatijd wel handig”, zegt Jan, die benadrukt dat alleen fans die een canvas van Willem of Bennie hebben gekocht naar Baak kunnen komen. “Fans willen elkaar ook even zien. Het is hartstikke leuk en ook het weer werkt mee.”

Staat op de canvas van Wimken van Diene de tekst ‘Alle Buren ok de Meister en de Pastoor’, bij het portret van Bennie Jolink staat een handgeschreven tekst ‘Achter Wolken’. In de zaal waren ook T-shirts en boeken te koop. Het boek 'Wimken van Diene - Ik Blief Altied Normaal’, geschreven door Robin Steentjes kon door Willem Terhorst gesigneerd worden.

Siebrand en Karin uit het Groningse Zuidhorn waren deze zondag vroeg van huis gegaan. “We zijn fan vanaf 1984, sinds de Deurdonderen Tour met een optreden in Siddeburen”, vertelt Siebrand enthousiast, die ook wel naar Toldijk afreisde voor een concert. “In Kisjes Kearl zingt Normaal ‘oaver Toldiek richting Boak’.” Hij bestelde het canvas van Bennie. ”Ik kan het wel laten opsturen, maar nu heb ik een doek van de leadzanger en oprichter van Normaal én een leuke dag”, zegt Siebrand. “Ik vond het ook leuk om Bennie weer te ontmoeten.”

Anhanger en voorzitter van het Anhangerschap Henk Kelder kwam eveneens naar Baak om een doek van Bennie Jolink op te halen en te laten signeren. Het boek van Willem nam hij, eveneens gesigneerd, terug naar huis.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden