Leo Teunissen en Carolien Beijer in hun Tiny House on Wheels 'Into the Wild' dat een prachtig uitzicht biedt over het omliggend natuurgebied. Het streven is om deze unieke overnachtingsplek vanaf 10 oktober te kunnen verhuren. Vooralsnog is er nog werk aan de winkel. Foto: Alice Rouwhorst
Leo Teunissen en Carolien Beijer in hun Tiny House on Wheels 'Into the Wild' dat een prachtig uitzicht biedt over het omliggend natuurgebied. Het streven is om deze unieke overnachtingsplek vanaf 10 oktober te kunnen verhuren. Vooralsnog is er nog werk aan de winkel. Foto: Alice Rouwhorst

Natuurlijk overnachten met een vleugje luxe

Algemeen

RHA – “Wij vinden 10-10-2020 wel een hele mooie datum om te starten. Als alles meezit, moeten we dat kunnen halen. Dan moet ons eerste duurzame Tiny House on Wheels te boeken zijn bij doenenlatenopwielen.nl.

Door Alice Rouwhorst

Carolien Beijer en Leo Teunissen zijn druk in de weer om hun nieuwe droom te verwezenlijken. Twee (en in de toekomst hopelijk vier) Tiny Houses op wielen om te verhuren voor mensen die op zoek zijn naar rust en ruimte met een beetje luxe. “Door corona had Leo geen en ik minder werk. We kregen, net als heel veel andere mensen, tijd voor dingen in en om het huis. Corona bracht niet alleen ellende, het bracht ons ook iets goeds”, begint Carolien te vertellen over het ontstaan van het idee. “Want wij waren in Leo’s muziekstudio van ‘Leo at Live’ een nieuwe keuken, douche en wc aan het plaatsen. Dit werd zo mooi, dat we tegen elkaar zeiden dat het toch wel jammer zou zijn als het alléén maar voor de studio gebruikt zou gaan worden. Het idee om het ook voor ‘iets met overnachten’ te gebruiken, was al gauw geboren. We wonen hier mooi en met veel plezier. Dat willen we graag met anderen delen. Bovendien werken we steeds meer vanuit huis. Dan is ‘iets met overnachten’ goed te combineren. Maar het moest wel iets bijzonders zijn om in te verblijven en te slapen. Zo kwamen we bij de Tiny Houses on Wheels.”

Inzichtzoekers
De enthousiaste ondernemers zochten uit waar behoefte aan is in de Achterhoek en ze kwamen tot de ontdekking dat met name de vraag naar unieke locaties voor stellen, de zogenaamde ‘inzichtzoekers’ en/of natuur-en cultuurliefhebbers, groter is dan het aanbod. In dit gat zijn ze gesprongen. “Dus hier geen speeltuin en kleurrijke pipowagens, maar zwarte in de omgeving opgaande huisjes op wielen op een verscholen plek op ons terrein met een terrasje met zitje ervoor met een prachtig uitzicht. Binnen een goed bed met fijn beddengoed, een tafel met stoelen en/of bank, een kleine keuken met koelkast voorzien van serviesgoed, glaswerk en bestek en een waterkoker, nespresso-apparaat en een Cobbs barbecue, Dab+radio met bluetooth, stopcontacten mét usb-oplader en vast internet. Buiten komt een picknicktafel te staan en in het centrale gedeelte van het terrein staat een grote loungebank en houtkachel. Verder kan er gerelaxt worden in de hottub en sauna. Een prachtige plek met mooie vergezichten waar je met een beetje geluk reeën kunt spotten, hazen voorbij ziet rennen, vogels ziet overvliegen en de duisternis en de sterrenhemel nog echt kunt beleven. Dat moet mensen aanspreken, denken wij.”

Het toilet en de douche bevinden zich in de nabijgelegen studio. Hoe dit de gasten gaat bevallen, is afwachten. De huisjes zijn té klein voor een eigen wc en douche. Mocht dit als nadelig worden ervaren dan moeten ze daar een oplossing voor zoeken. Die nemen Carolien en Leo dan zeker mee in de andere twee toekomstige huisjes ‘Into the Water’ en ‘Into the Music’. Naast het sanitair bevindt de gemeenschappelijke grotere keuken met vaatwasser en magnetron zich ook in het bijgebouw. Deze staat ter beschikking voor de gasten. Logies mét ontbijt is mogelijk, maar dat hoeft niet.

Dromen in de wildernis
Na goedkeuring van de plannen door de gemeente konden Carolien en Leo aan de slag. De twee huisjes, van 5 bij 2,5 meter, kwamen als bouwpakketten aan. Na alle planken in de olie te hebben gezet kon de opbouw beginnen. Eerst het onderstel met de wielen en daarbovenop het houten huis dat goed geïsoleerd en geventileerd wordt en van verwarming wordt voorzien, zodat het ook in de koudere maanden verhuurd kan worden. “Hiervoor hebben we lokaal professioneel advies ingewonnen. Ook voor de inrichting en het interieur hebben we een interieurstylist ingeschakeld. Je kunt immers niet alles zelf. Zij heeft onze wens en ons gevoel goed vertaald in de inrichting, de sfeer en de materiaalkeuze. Alles wat erin komt te staan moet een functie hebben. Hier geldt de regel ‘Less is more’. Voor de boomstamtafeltjes gebruiken we hout van mijn eik. Deze heb ik als puber geplant en heb ik met alle verhuizingen meegenomen. Hier is hij helaas omgewaaid. Het is mooi dat we de stam nu kunnen gebruiken”, vertelt Leo.

Aan de rand van het perceel met zicht op het omliggend natuurgebied, is Tiny House ‘Into the Wild’ in wording. Deze krijgt een stoere uitstraling. Het lijkt alsof je midden in het bos bent. ‘Into the Dream’, het tweede huisje op wielen dat nog opgebouwd moet worden, komt verderop te staan onder een grote treurwilg en krijgt een rustigere look. Echt een plek om bij weg te dromen.

Doen en laten
“Gasten kunnen hier dingen doen, maar ze kunnen ook juist dingen laten. Daarom onze naam ‘doenenlatenopwielen’. Ze kunnen in de omgeving culturele uitstapjes maken, fietsen en wandelen en lekker eten. Maar ze kunnen ook niks doen en tot rust komen en genieten vanuit de openslaande deuren van de huisjes”, legt Carolien uit. Vóórdat de eerste échte gasten kunnen doen en laten, moet er proefgeslapen worden, zodat eventuele kinderziektes opgespoord en verholpen kunnen worden. “Aan animo geen gebrek! We hebben al een hele lijst met gegadigden. Dus dat gaat wel goed komen.”


doenenlatenopwielen.nl

De werkzaamheden aan Tiny House on Wheels 'Into the Wild' zijn nog in volle gang. Op de voorgrond een houten terras voor het buitenzitje. Een trap voor de toegang moet nog gemaakt worden en aan de verdere binnenafwerking wordt de komende weken hard gewerkt. Foto: Alice Rouwhorst
Het beton is gestort op de plek onder de treurwilg waar Tiny House 'Into the dream' komt te staan. Foto: Alice Rouwhorst

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden