Najaar 2020: Vier nieuwe fietsroutes door de gemeente Bronckhorst
Stap op de fiets om de gemeente Bronckhorst te verkennen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Johan Braakman
Stap op de fiets om de gemeente Bronckhorst te verkennen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Johan Braakman

Najaar 2020: Vier nieuwe fietsroutes door de gemeente Bronckhorst

BRONCKHORST - Hoewel de op zaterdag 19 en zondag 20 september geplande Achterhoekse Klavertje Tweedaagse geen doorgang kan vinden vanwege het coronavirus, is de organisatie van die tocht erin geslaagd om de vele fietsliefhebbers toch nog een heel leuk alternatief aanbod te kunnen doen. De komende tijd kunnen de liefhebbers genieten van een viertal door Henk Wullink ontwikkelde fraaie, geheel nieuwe fietsroutes met als thema: 'Vier dagen genieten op de fiets in de gemeente Bronckhorst'. Uniek is dat de vier routes samen door alle (44) stadjes, dorpen en buurtschappen gaan. De keuze is aan de deelnemers om één, twee, drie of alle vier routes te fietsen. Start- en eindpunt is Eetcafé Jansen en Jansen, aan de Spalstraat 1 in Hengelo (tel. 0575-46 14 78). Zie ook: www.ak4d.nl.

De lengte van de routes is circa 50 kilometer. De routes zijn gebaseerd op het systeem van de fietsknooppunten. Samen hebben ze de leuke vorm van een klavertjevier. Het betreft de IJsselroute (zuidwest), de Kastelenroute (noordwest), de Natuur- en Landschapsroute (noordoost) en de Zelhemroute (zuidoost). Deze routes worden (als een setje) gratis beschikbaar gesteld en zijn dit jaar dagelijks (dinsdag tot en met zondag) verkrijgbaar in de periode tot en met 27 september alsmede in de periode 16 tot en met 31 oktober. Ook zijn er twee kortere routes (circa 30 km) gratis verkrijgbaar: de Kasteel Ruurlo-route en de Hessenweg-route.

Bij start of terugkomst kunnen de fietsers genieten van koffie/thee met appeltaart (5 euro). De organisatie hoopt op mooi najaarsweer voor de deelnemers, die op de fiets stappen om de mooie gemeente Bronckhorst te verkennen.

Volgend jaar hoopt de Achterhoekse Klavertje Tweedaagse weer de gebruikelijke fietsevenementen te kunnen organiseren, in zowel voorjaar als najaar.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden