Team Lentink Motorsport. Foto: Henk Teerink
Team Lentink Motorsport. Foto: Henk Teerink

Victor Steeman debuteert met IDM-winst

Algemeen

Hamove-lid stunt bij eerste optreden Lentink Sports Racing in Supersport 600

HENGELO - Hamove-lid Victor Steeman heeft voor een stunt gezorgd door in het debuutweekend van Lentink Sports Racing in het IDM Supersport 600 kampioenschap door een eerste plaats te behalen. Ook teamgenoot Jeroen Hilster liet een goede indruk achter en kwam op het TT Circuit Assen als negende en elfde over de finish.

Na een aantal OW Cup-races maakte Lentink Sports Racing in het weekend van 14 t/m 16 augustus voor het eerst zijn opwachting in het IDM Supersport 600 kampioenschap. Het zou een fantastisch debuut worden van Victor Steeman. Ook voor hem is het een nieuwe klasse, nadat de 20-jarige coureur vorig jaar nog reed in de WK Supersport 300. Victor stond zowel in beide vrije trainingen als in de twee kwalificaties bovenaan op de tijdlijst met een 1.41,3 als snelste rondetijd.

Strak tempo
Victor had een uitstekende start in de eerste race op zaterdagmiddag. De Yamaha-coureur kreeg twee rijders achter zich aan, maar die kwamen in de tweede ronde ten val. Victor wist vervolgens alleen een strak tempo te rijden, waardoor de concurrentie met onder meer de kampioen van vorig jaar niet dichterbij kon komen. Victor kwam na dertien ronden als eerste over de streep, wat een unieke overwinning voor Lentink Sports Racing betekende tijdens het debuut in het IDM.
Ook in de tweede race op zondag kwam Victor uitstekend van zijn plaats. In de tweede ronde reed hij aan de leiding toen het fout ging in de Stekkenwal. Victor ging iets te hard door de bocht en schoof onderuit, waardoor er helaas op deze manier een einde kwam aan zijn geweldige weekend.
Victor Steeman: “Het was een heel goed weekend. In alle trainingssessies stonden we bovenaan. Ook was ik erg tevreden over mijn kwalificatietijd. In de eerste race ging het heel goed. Ik wist weg te rijden, ondanks dat mijn koppeling niet perfect was. Heel gaaf om de eerste race van het seizoen te winnen! Het was balen van mijn crash in de tweede race. De volgende races zijn op de Sachsenring en ik ben erg benieuwd hoe het daar zal gaan!”

Droom
Teammanager Tristan Lentink: “Wat een ongelofelijk weekend voor Lentink Sports Racing. Stiekem droom je hiervan, maar in het achterhoofd weet je dat het IDM-veld zeer sterk is. De eerste overwinning voor het team, ik ben een ongelooflijk trotse teameigenaar! Jeroen heeft serieus goede stappen gezet en een mooie progressie laten zien. Wanneer hij zijn sectoren en rondjes aan elkaar kan knopen, dan doet hij voorin mee."
"Een clean sheet weekend voor Victor was wellicht te mooi om waar te zijn. Zijn crash was ongelofelijk zuur, zeker omdat hij weer op kop reed met een hoog tempo. Maar als je op de grens rijdt kan dit soort dingen gebeuren. Ik ben ongelofelijk trots op het complete team, ook op de mensen die er vanwege het corona-virus niet bij konden zijn. We hebben onze sponsoren beloond met spektakel dit weekend en ik hoop dat we ze dit jaar nog meer mooie resultaten kunnen geven”, aldus Lentink.

Talenten
Hans Smees uit Lievelde die een aantal jaren met Victor Steeman werkte zit nu bij het Duitse Freudenberg Team. Hij is daar monteur van jonge talenten. Normaal gesproken is hij werkzaam in de WK Supersport 300. Voor deze gelegenheid hielp hij het jonge Duitse talent Jan Netzker. Jan had niet het weekend dat hij wilde en viel in race een uit en eindigde achter in het veld in race twee. Mochten er races voor het WK niet doorgaan dan zal Smees aanwezig zijn bij de overige races van het IDM.
De volgende race voor het IDM is op maandag 7 en dinsdag 8 september op de Sachsenring in Duitsland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant