Bloemsierkunst Jolanda in Keijenborg viert 30-jarig jubileum. Foto: Liesbeth Spaansen
Bloemsierkunst Jolanda in Keijenborg viert 30-jarig jubileum. Foto: Liesbeth Spaansen

Bloemsierkunst Jolanda al 30 jaar een begrip in Keijenborg

Algemeen

KEIJENBORG – Jolanda van Londen is trots op haar winkel Bloemsierkunst Jolanda aan de Kerkstraat 20/A in Keijenborg waarmee zij 16 augustus het dertigjarig jubileum viert. Ook bij dit feest heeft ze een actie. “Deze week wil ik klanten mee laten genieten met het jubileum en daarom geef ik van dinsdag tot en met zaterdag 30% korting op het assortiment, behalve de snijbloemen.”

Door Liesbeth Spaansen

“Ik vier zelfs twee jubilea”, zegt Jolanda. “Mijn vaste medewerkster Bernadet Koops viert haar 25-jarig jubileum. We werken allebei een aantal dagen en dat bevalt heel goed.”

Jolanda behaalde eerst haar diploma op de tuinbouwschool in Velp, waarna ze voor bloemiste verder leerde. “Ik werkte vier dagen en ging een dag in de week naar school. Daarvoor maakte ik een werkstuk over een eigen bedrijf. Toen ik met John door Keijenborg reed, zagen we een leegstaand pand in de Kerkstraat.” Ze moest nog examen doen toen ze de eigen zaak startte. Ze behaalde ook haar middenstandsdiploma en de rest is geschiedenis.

Richtte ze met haar spaargeld de winkel in met stellingen, tien jaar later investeerde ze in meubels en een toonbank. Nog weer tien jaar later kreeg de winkel een totale metamorfose. “Dat bevalt nog steeds goed. Dat komt nu ook goed van pas met de coronamaatregelen. De paden zijn ruim opgezet, iedereen kan met de juiste afstand in de winkel zijn”, wijst ze aan. Nu heeft ze ook ontsmettingsmiddel bij de ingang staan en bij de kassa hangt een scherm.

“We zijn al die tijd open gebleven. Wel met aangepaste winkeltijden, dus later open en eerder dicht”, kijkt Jolanda terug op de laatste maanden. “In het begin werd iedereen aangeraden om thuis te blijven en toen was het hier ook rustig. Daarna mochten we veel boeketten bezorgen, om anderen een hart onder de riem te steken. Ook met Pasen was het druk. Er werd aangeraden om te kopen bij de plaatselijke middenstand en dat hebben veel mensen gelukkig gedaan. Vooral de ouderen vonden het fijn dat het hier niet te druk was. Daarom hebben we besloten om met de bouwvak gewoon open te blijven. We gingen zelf toch ook niet weg en zo kregen de klanten de gelegenheid om toch hun bloemetje te kopen voor een verjaardag of andere gelegenheid.”

Elke week gaat Jolanda met John naar de veiling, waar ze planten, potten en cadeauartikelen uitzoekt. “De bloemen worden drie keer per week gebracht. De bloemen zijn los verkrijgbaar maar ik maak daarnaast een sortering boeketten, ook voor rouw en trouw. Een grote vaste klantenkring weet dit al die jaren te waarderen.”

Luister woensdagavond 19 augustus van 18.00 tot 19.00 uur naar Achterhoek Totaal van Radio Ideaal. Het laatste nieuws uit de streek, met een interview door presentator Jeffrey van Londen met zijn moeder Jolanda over haar 30-jarig jubileum.

Zie ook de advertentie in de krant van 18 augustus 2020.


www.bloemsierkunstjolanda.nl

0575-462977

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant