Een optocht van twee wagens met koningspaar Rudie en Wilma Schooltink en leden van Oranjestichting Olburgen-Rha zorgden voor een kermisgevoel. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Een optocht van twee wagens met koningspaar Rudie en Wilma Schooltink en leden van Oranjestichting Olburgen-Rha zorgden voor een kermisgevoel. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Paradijsvogel Radio en pop-up terras

OLBURGEN/RHA – Geen feestje; toch een feestje. De Oranjestichting Olburgen-Rha wilde het weekend waar jaarlijks kermis werd gevierd niet helemaal geruisloos voorbij laten gaan en organiseerde een feestje. Zij gaf daar niet te veel ruchtbaarheid aan: de bewoners van Olburgen en Rha waren exclusief uitgenodigd.

Door Liesbeth Spaansen

Geen posters of een aankondiging in de krant, wel een huis-aan-huis bezorgde flyer. Daarop de vraag om te vlaggen en de tuinen te versieren en het met verzamelde familie of vrienden gezellig te maken met een hapje en drankje. Iedereen kon dan toch bij elkaar zijn, op die vrijdagavond waar velen anders hadden genoten van een kleurrijke optocht.

Vrijdagavond 7 augustus kwamen slechts twee wagens langs, maar wel met alle mogelijke toeters en bellen. Voorop zat het koningspaar 2019 Rudie en Wilma Schooltink, die het bijzonder vinden dat ze een jaar langer koning en koningin blijven. Vanaf deze eerste wagen werd een live-uitzending verzorgd van Paradijsvogel Radio met vanaf 19.00 uur ‘het foute uurtje Olburgen-Rha’. Presentator Jürgen liep met microfoon langs alle tuinen om herinneringen op te halen van ‘vervlogen kermistijden’. Een geslaagde ‘wake-up call’. Vanaf de tweede wagen begroetten de leden van de oranjestichting iedereen, eerst op Rha en daarna in Olburgen.

Het pop-up terras stond voor zondagmiddag 9 augustus op het programma op het speelveldje langs de Pipeluurseweg/Olburgseweg in Olburgen, om het kermisgevoel op te halen. De inrichting was coronaproof: na de gezondheidscheck, het ontsmetten van de handen en het registreren zochten de gasten een plaatsje onder de partytenten die op gepaste afstand van elkaar stonden net als de tafels en stoelen daaronder. Bij de bar was een looproute gemaakt.

Op deze gezellige middag speelden de The Dudes of Hengel op het podium fijne muziek, waarop een dansje niet zou hebben misstaan. Helaas, gezien de hoge temperaturen, rond de 32 graden, bleek daar geen animo voor te zijn. Na hun eerste set bedankte de koning van 2019 én 2020 Rudie Schooltink iedereen en in het bijzonder zijn vrouw Wilma met een trompetserenade: The Rose.

Het was goed toeven op het terras met koele drankjes en borrelnootjes en waar de wind onder de tenten doorwaaide. Voor de kinderen was de buikschuifbaan uitgerold en de sproeier stond daar aan. Omdat de snackmobiel van Garritsen aanwezig was, hoefde niemand naar huis om te eten.


Kijk voor meer foto's op achterhoekfoto.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden