Nena Maalderink is in Hengelo begonnen met Pedicuresalon Achterhoek. Foto: Luuk Stam
Nena Maalderink is in Hengelo begonnen met Pedicuresalon Achterhoek. Foto: Luuk Stam

Nena (26) uit Halle opent pedicuresalon in Hengelo

Pedicuresalon Achterhoek is te vinden in de achtertuin van haar oom en tante

Door Luuk Stam

HENGELO – Twee kleine voetjes sieren sinds kort een hek aan de rand van de parkeerplaats achter de Hengelose Albert Heijn. Het hek biedt toegang tot een achtertuin, waar een schuurtje is omgebouwd tot professionele pedicuresalon. Op het terrein van haar oom en tante is Nena Maalderink (26) onlangs gestart met Pedicuresalon Achterhoek.

Haar oom bouwde het schuurtje in zijn tuin aanvankelijk als opslag voor zijn bedrijf. Daar kwam echter een andere locatie voor vrij en dus bleef het ruime schuurtje leeg. Toen de in Halle woonachtige Maalderink vervolgens op zoek bleek naar een locatie om een eigen pedicuresalon te openen, was één en één snel twee.

De 26-jarige moeder van drie kleine kinderen was voorheen werkzaam in de zorg. Een eigen pedicuresalon beginnen, was iets dat ze al heel lang wilde. Niet alleen omdat het haar met het oog op haar moederschap prettig leek om haar eigen tijd in de te kunnen delen, maar ook omdat de problematiek met tenen en voeten haar aansprak.

Lange tijd was ze zelf aan het klungelen met haar tenen en ook in haar werk in de ouderenzorg kwam Maalderink zeer regelmatig voetproblemen tegen, van eeltplekken tot likdoorns en kalknagels. “Dat is voor die mensen dan heel vervelend, maar als verzorgende kun je daar op dat moment niet veel aan doen”, vertelt ze. “Ik wilde daar meer mee.”

Maalderink verdiepte zich in het vak van pedicure en ontdekte veel dat haar aansprak. Na de ‘best pittige’ eenjarige opleiding die ze dit voorjaar succesvol afrondde, is ze gediplomeerd pedicure én heeft ze nu dus een eigen salon in Hengelo. Ze keek in eerste instantie ook rond in haar thuisdorp. “Maar Halle is klein en er zitten al meerdere pedicures”, klinkt het.

Haar salon in Hengelo mag van de buitenkant dan een landelijke schuurtje lijken, binnen ademt het de sfeer van zorg en professionaliteit. Er is een wachtruimte en alles is gelijkvloers zodat de salon ook toegankelijk is voor mindervaliden. “Kwaliteit en hygiëne staan voorop, dat moest het ook uitstralen”, zegt Maalderink. “Ik ben hier heel blij mee.”

De eerste behandelingen heeft ze hier inmiddels al uitgevoerd. Zaken als eelt, likdoorns en kloven verwijderen en het behandelen van ingroei en kalknagels zijn voor haar nu dagelijkse realiteit. Ook nagels lakken, voeten scrubben en voetmassages behoren tot de mogelijkheden. De pedicure doet het graag. “Het is fijn om mensen te kunnen helpen en ervoor te zorgen dat ze pijnvrij door het leven gaan”, stelt ze.

In haar pauzes is Maalderink meer dan welkom bij haar oom en tante. “We hebben een kleine, maar heel hechte familie”, vertelt haar oom, die ook meedacht over het logo waarin de kleuren van de Achterhoekse vlag zijn verwerkt. Een pedicuresalon in zijn achtertuin, hij had het nooit bedacht. “Maar het is heel mooi dat dit zo kan.”


www.pedicuresalonachterhoek.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden