Aantal wagenbouwers/stratenmakers van de Landlustweg met familie Khalil op de nieuwe stoep. Foto: Geert Postma
Aantal wagenbouwers/stratenmakers van de Landlustweg met familie Khalil op de nieuwe stoep. Foto: Geert Postma

Kermiswagenbouwers Landlustweg hebben dit jaar alternatief om toch samen te werken

STEENDEREN – De wagenbouwers van de Landlustweg in Steenderen hebben dit jaar wel een heel prachtig en sociaal alternatief voor het bouwen van een kermiswagen gevonden. Gezamenlijk hebben ze het tegelpad op het erf van een woning van één de buurtbewoners opnieuw aangelegd.

Bij de gemeente kwam vorige maand een verzoek binnen van de Syrische familie Khalil aan de Landlustweg om hulp bij het beter aanleggen van een tegelpad, die toegang tot de woning geeft. Vader en zoon Rafat hadden in het voorjaar geprobeerd het tegelpad te verbeteren omdat vader slecht ter been is. Dit was niet helemaal gelukt, de tegels lagen ongelijk en wipten hier en daar omhoog. Zoals bij het verzoek werd gezegd: “Jullie in Nederland hebben zulke mooie straten en wegen, ook jullie tuinen zien er mooi uit. Wij hebben nooit geleerd hoe je een stukje stoep netjes moet aanleggen.”

Het verzoek om hulp kwam via Welzijn Steenderen terecht bij Hans Geurts. Die reageerde meteen enthousiast: “Ik zet het wel even in de groepswhatsapp van de wagenbouwers van de Landlustweg.” Binnen een half uur hadden zich al zeven buurtbewoners positief gemeld. De gemeente leverde een kuub zand en een aantal tegelrandjes, want dat bleek de hoofdoorzaak van het ongelijk liggende stoepje: te weinig zand en niet opgesloten.

Zaterdag 25 juli is de buurt aan de slag gegaan en konden zij belangeloos gebruikmaken van werkgereedschap van Enzerink Stratenmakers uit Hengelo en Roamtec Rouwenhorst uit Steenderen. Aan het eind van de dag lag er een mooi recht liggend stoepje.

De buurt aan de Landlustweg, die normaal gesproken deze tijd druk doende is om de ideeën voor een kermiswagen uit te voeren, was blij om gezamenlijk weer iets onderhanden te hebben: “Nu we dit jaar niet samen aan een wagen bouwen is dit ook wel heel prettig om samen iets anders te doen. Het geeft een goed gevoel en het versterkt ook nog de saamhorigheid in de buurt. We denken dat we hiermee ook laten zien dat een Syrisch gezin welkom is in de buurt.”

Geert Postma van Welzijn Steenderen reageert met de vraag: “Als er nog meer van deze mooie sociale initiatieven zijn in Steenderen, dan moeten wij maar punten geven en prijzen uitdelen, nu er geen optocht komt. Top gedaan Landlustweg!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden