Met een flinke vaart op de rug over de buikschuifbaan naar de waterbak. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Met een flinke vaart op de rug over de buikschuifbaan naar de waterbak. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Op de rug over de buikschuifbaan

Kids Zomerweken zeer zonnig van start

Door Liesbeth Spaansen

STEENDEREN – Maar liefst 90 aanmeldingen waren binnengekomen nadat bekend werd gemaakt dat er deze zomervakantie voor de kinderen van groep 3 tot en met 8 van de oude gemeente Steenderen activiteiten op de planning stonden. Op de zeer zonnige woensdagmiddag 22 juli genoten de kids van de buikschuifbaan en meer sport en spel op het terrein van het zwembad.

“De kinderen hadden zich via de website of mail opgegeven”, vertelt een van de organisatoren van deze Kids Zomerweken Geert Postma. “Samen met Erika Kuik, Emmeke Gosselink en Carolien Beijer is in anderhalve week een programma bedacht, in samenwerking met combinatiefunctionarissen van de gemeente Bronckhorst, Lise Middelkoop en Karin ten Heggeler. Daarbij sloten de enthousiaste dorpsgenoten Miriam Klein Lenderink, Karin van Heijst, Josje van Mierlo en Aafke Van der Weijden aan. Maandags was er al een bootcamp, ook heel geslaagd. En vandaag hebben we dus 90 kinderen, een enorme belangstelling.”

De kinderen werden in groepen verdeeld en gingen steeds tien minuten aan de slag. Natuurlijk was er die buikschuifbaan waar een flinke vaart voor nodig was om, via de buik maar net zo gemakkelijk op de rug, in de waterbak te belanden.

Ook stond er een partijtje tennis of voetballen en een race op een vierpersoonsskippybal op het programma en was er veel pret bij het water dragen. De hindernisbaan, een enorme piratenboot, gaf de nodige strijd om wie het snelst van de voorkant over het dek met hindernissen naar de achterkant zou kunnen rennen en de glijbaan af. Natuurlijk mocht ook het springkussen van het zwembad worden gebruikt en kon na een rustig hinkelspel met hoepels worden genoten van limonade en een koekje, snoepje of snoeptomaatje.

Er zijn nog meer activiteiten waar kinderen in de vakantie aan kunnen meedoen. “Nu mogen we het terrein van het zwembad gebruiken en volgende week zijn we bij de voetbalvelden van Basteom”, vertelt Geert. “Zo proberen we de verbinding in het dorp te versterken.” Er zijn ook activiteiten in het Plantenbos en bij Buurt- en activiteitencentrum De Kei zelf. Aanmelden kan via mail of de website.


dekeisteenderen.nl/kz

kidszomer2020@dekeisteenderen.nl

Foto's staan op Achterhoekfoto.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden