Zo maak je de keuken écht goed schoon

Eens in de zoveel tijd is het goed om de keuken echt even goed schoon te maken. Waarschijnlijk houd je het simpele schoonmaakwerk wekelijks of maandelijks bij. En ondanks dat dat natuurlijk heel goed is, is het soms echt wel nodig om even wat extra schoon te maken. Hieronder vind je een rijtje met dingen die je zo kunt afvinken. Zo weet je zeker dat die keuken er weer spic en span uitziet!

Magnetron en oven
De magnetron en oven zijn vaak de rottigste taken van een grote schoonmaak van de keuken… Maar dit is toch echt nodig eens in de zoveel tijd! De magnetron is makkelijker schoon te krijgen dan je in eerste instantie denkt misschien. Zet een bakje water met een stukje citroen in de magnetron. Zet de magnetron aan en verwarm het water. Als je dit zo’n 30 seconden doet op het hoogst aantal watt, dan zullen de vetvlekken losweken. Je kunt de vlekken dan makkelijk weghalen met een papieren doekje.

De oven is iets lastiger, het beste kun je daarvoor een ovenreiniger gebruiken. Deze laat je ook even weken en dan kun je de vlekken en etensresten afvegen.

Koffie en thee
Als je je koffiezetapparaat of waterkoker veelvuldig gebruikt, kunnen die ook best een schoonmaakbeurt krijgen. Het koffiezetapparaat krijg je goed schoon door deze te laten spoelen met water en natuurazijn. Hierdoor worden de stukjes achtergebleven koffie afgeweekt. Voor de waterkoker kun je ook natuurazijn gebruiken. Vul de waterkoker, doe er een scheut azijn in en laat koken. Doe dit een paar keer en je zult zien dat de kalkresten los komen.

De binnenkant van de kastjes
De binnenkant van de kastjes zijn ook aan de beurt als je de keuken goed schoon wilt maken. Haal alles uit de kastjes en zet deze in het sop. Het beste is om dit per kastje te doen, anders heb je veel rommel in je keuken liggen. Zorg dat je alles goed ontvet. Een bijkomend voordeel is dat je gelijk de data kunt checken van producten! Alles wat over de datum is, kan linea recta de prullenbak in.

Een stapje verder
Als je net even wat meer voor je keuken wilt doen, dan kun je overwegen om de muur te schilderen. De keukenmuren hebben namelijk heel wat te verduren, dus het kan best zijn dat het er veel frisser uit zal zien als je die aanpakt! Als je met verf aan de slag wilt, dan kun je eens een kijkje nemen bij www.verfcompleet.nl 

Dit artikel wordt u aangeboden door Verfcompleet. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden