Bewondering voor het kunstwerk dat namens alle houtbewerkers werd geschonken aan het bestuur van Stichting Welzijn Steenderen. Foto: PR
Bewondering voor het kunstwerk dat namens alle houtbewerkers werd geschonken aan het bestuur van Stichting Welzijn Steenderen. Foto: PR

Houtbewerkers bieden De Kei kunstwerk aan

STEENDEREN - De afgelopen maanden was het op woensdagmorgen wel heel stil in De Kei in Steenderen. Zoals iedereen moest ook de houtbewerkersgroep noodgedwongen thuisblijven. Maar nu klinkt op die ochtenden weer het geluid van hamer en beitel.

Sinds een paar weken lopen houtbewerkers weer naar De Kei, sommigen met rollator, anderen met een kruiwagen. Wat ze gemeen hebben is hun hobby: van een ruw stuk hout iets moois maken. Waar de een zijn vrouw probeert na te maken houdt de ander het bij een abstracte vorm maar ieder stuk hout weten ze om te toveren in een fraai kunstwerk. Deze stukken zijn te zien op onderstaande website. En wie het wat lijkt om ook mee te doen kan gerust langskomen, op woensdagmorgen tussen 9.30 en 11.30 uur.
Afgelopen winter was hard gewerkt aan een aantal stukken waarvan de leden er één uitkozen om aan te bieden aan de Stichting Welzijn voor de opening van De Kei. Het werd een kunstwerk van de hand van Margoke Heemeijer. Maar het moest natuurlijk wel mooi tot zijn recht komen. De oplossing daarvoor van BMI uit Baak, dat een metalen onderstel voor het werk schonk. Alles was klaar voor de opening op 27 maart. Maar toen kwam corona en werd alles anders.

Niet langer wachten
Sinds 1 juli is De Kei weer geopend en kan een groot deel van de activiteiten weer plaatsvinden. De houtbewerkers wilden niet langer wachten en overhandigden op maandagavond 13 juli het kunstwerk aan het bestuur. Onder het toeziend oog van veel vrijwilligers die deze avond bij elkaar waren voor een overleg over de activiteiten bood Leo Alberink namens alle houtbewerkers het kunstwerk aan.
Wie benieuwd hoe dit werk er in het echt uit ziet kan iedere werkdag van 9 tot 17 uur binnenlopen bij De Kei. Ook voor gewoon een kop koffie of een praatje.


www.creatief-met-hout-steenderen.nl
www.dekeisteenderen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden