Eduard Wilting aan het werk op het terras van het Wapen van Baak. Deze en andere werken van hem zijn vanaf vrijdag 24 juli te bezichtigen in het Martinushuus in het achterste gedeelte van de imposante Martinuskerk. Foto: PR
Eduard Wilting aan het werk op het terras van het Wapen van Baak. Deze en andere werken van hem zijn vanaf vrijdag 24 juli te bezichtigen in het Martinushuus in het achterste gedeelte van de imposante Martinuskerk. Foto: PR

Hedendaagse kunst in het Martinushuus

BAAK - De in Noorwegen wonende Eduard Wilting (1971) exposeert zijn schilderkunst op doek vanaf vrijdag 24 juli twee achtereenvolgende weekenden in het Martinushuus in Baak. Ook schildert de in Nederland geboren kunstenaar gedurende twee weken nieuwe werken in een open atelier op het terras van zijn vriend Robbert Slagman, uitbater van het Wapen van Baak. Het resultaat hiervan is samen met de andere werken van Wilting in het kerkgebouw te bezichtigen.

De opening van de expositie in het bijzijn van Eduard Wilting is op vrijdag 24 juli van 17.00 tot 18.30 uur. Belangstellenden moeten zich in verband met de corona-regels voor deze vernissage aanmelden via de facebookpagina van het Wapen van Baak. Wilting zal verder op zaterdag 25 en zondag 26 juli van 12.00 tot 16.00 uur en van maandag 27 tot en met woensdag 29 juli van 12.00 tot 15.00 uur aanwezig zijn in het Martinushuus .
Kunstliefhebbers die Wilting persoonlijk willen spreken en met hem de expositie op een andere dag willen bezoeken kunnen hem de komende twee weken vinden in het Wapen van Baak. Hij is telefonisch te bereiken onder nummer 0047-4772 5550. Een sms sturen kan ook.

Schilderijen als uitdrukkingsvorm
Eduard Wilting werd geboren op 4 februari 1971 en woont momenteel in Oslo, Noorwegen. Hij wordt als autodidact beschouwd op basis van zijn brede en gevarieerde ervaring in zijn leven als kunstenaar in veel verschillende uitingsvormen en door zijn in de praktijk ontwikkelde vaardigheden als schilder. Wilting werkte als art director voor L'Oréal en gaf les aan verschillende brancheprofessionals in onder andere compositie en kleurbegrip. Hij werkte samen met tal van ontwerpers en fotografen. Na meer dan vijftien jaar in de mode-industrie besloot Wilting uitsluitend met schilderijen te werken als zijn uitdrukkingsvorm, met tijdelijke Kunst & Pop-art als belangrijkste inspiratiebron. Hij werkte veel van zijn tijd aan verschillende kunstprojecten in Parijs en Florence en heeft een aanzienlijk netwerk opgebouwd in de internationale kunstwereld.

Baak en Baakse kermis in beeld
Naast deze extra expositie van Wilting is ook de tot nu toe goedbezochte tentoonstelling ‘Baak in Beeld’ nog te zien in het Martinushuus en is het liturgisch deel van de kerk open voor bezichtiging. De tentoonstelling wordt over twee weken uitgebreid met een serie foto’s over de kermis: ‘Baakse kermis in beeld’. ‘Baak en Baakse kermis in beeld’ is te bezoeken tot eind september op vrijdag, zaterdag en zondag van 10.30 tot 16.00 uur. De entree is gratis, een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden