Groep 8 van Jenaplanschool Pierson poseert voor de entree van Schouwburg Amphion. Foto: PR
Groep 8 van Jenaplanschool Pierson poseert voor de entree van Schouwburg Amphion. Foto: PR

Jenaplanschool Pierson op de planken in Amphion

Algemeen

Leerlingen groep 8 schitteren in afscheidsmusical Junglebeat

HENGELO/DOETINCHEM - Voor groep acht van de Jenaplanschool Pierson uit Hengelo was het afgelopen maandag dan eindelijk zover; de afzwaaiende Pierson-leerlingen mochten hun afscheidsmusical Junglebeat opvoeren op het podium van schouwburg Amphion in Doetinchem.

De opvoering van de musical moest weliswaar zonder publiek, maar het was een hele ervaring voor de Hengelose kinderen. Hengeloër Rudie Kreunen was ingehuurd als cameraman om de hele musical op video vast te leggen. Een hele dag lang mocht de Piersonschool gebruikmaken van het grote podium en van twee van de technische professionals van Amphion, die hielpen met licht en geluid.

Niet alleen het theater maar ook veel basisscholen staan door de corona-maatregelen voor flink wat uitdagingen. De afsluitende musical van groep 8 is er zo een. Een paar maanden geleden, nadat schouwburg Amphion via Facebook een oproep had gedaan waarbij scholen zich konden opgeven voor een opnamedag voor de musical, hebben de Piersonkinderen een filmpje ingestuurd waarin ze een voorproefje van het eindresultaat lieten zien.

En groep 8 Piersonschool kwam als extra regiowinnaar uit de bus. En dus konden de leerlingen zich opmaken voor een dagje Amphion. Maar voordat het zover was hebben ze wekenlang gerepeteerd. De eerste keren gebeurde dit nog online, omdat de kinderen nog niet naar school konden. Gelukkig konden ze na de meivakantie het repeteren op school voortzetten, met als resultaat een prachtige opvoering in Amphion.

Afgelopen dinsdagavond 14 juli deden de kinderen tijdens de opvoering voor de ouders er nog een schepje bij bovenop. In een prachtige, in junglestijl versierde Piersonschool namen zij op een spetterende manier afscheid van hun basisschooltijd. Bovendien kregen alle achtstegroepers een usb-stick, met daarop hun afscheidsmusical als een zeer bijzondere herinnering, mee naar huis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant