Het zijn de kleine dingen die het doen: op gepaste afstand van elkaars gezelschap genieten. Foto: PR
Het zijn de kleine dingen die het doen: op gepaste afstand van elkaars gezelschap genieten. Foto: PR

Zonnebloem trekt er weer op uit

STEENDEREN - 'We lijken wel overvallers'. Dat zei een van de gasten van de Zonnebloem afdeling Steenderen, die er voor het eerst in maanden weer eens op uit mocht trekken. Het was in deze contreien dan ook zelden of nooit gezien: een auto met vier inzittenden die allen een mondkapje dragen. Toch was dat voor de Zonnebloem, naast de anderhalve meter afstand ter plekke, een verplichte concessie. Doel van het ritje was de theetuin in Vierakker.

De versoepeling van de corona-regels vanaf 1 juli werd aangegrepen om, na zo veel maanden van niets kunnen, iets gezelligs op de agenda te zetten. "We mochten tenslotte weer meerdere mensen die niet tot het eigen huishouden behoren, vervoeren. Ook een rolstoel duwen of iemand die moeilijker loopt een arm geven, was weer toegestaan", aldus de Zonnebloem.
Dichtbij huis, maar als verzetje zeker welkom: afgelopen vrijdag met z’n achten wat drinken in een mooie omgeving. En aan gespreksstof was geen gebrek: schilderijen, wennen aan veranderingen, uilen, oma worden. Ondanks de afstand tot elkaar praatte iedereen mee.
Zelfs de weergoden hielpen een handje, een klein zonnetje brak door. Dus werd besloten met rolstoel, rollator of stok een wandelingetje te maken in de tuin met her en der een bankje waar dankbaar gebruik van werd gemaakt om al het moois in zich op te nemen.

Zo pakt de Zonnebloem-afdeling Steenderen voorzichtig de maandelijkse kleinschalige activiteiten weer op. Gehoopt wordt om volgende maand een klein aantal gasten weer iets gezelligs, maar nog steeds corona-proof, aan te kunnen bieden.

www.zonnebloem.nl/steenderen

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden