Kleuters van de Piersonschool kijken kunst in de pop-up-galerie in de Spalstraat. Foto: PR
Kleuters van de Piersonschool kijken kunst in de pop-up-galerie in de Spalstraat. Foto: PR

Kikkerklas-kleuters kijken kunst in pop-up-galerie

HENGELO - De groepen 1 en 2 van de Piersonschool deze week op bezoek in een echte galerie. De kinderen bekeken er het werk van vier regionale kunstenaars.

De kleuters uit de kikkerklas van de Pierson Hengelo waren op maandagmorgen in de pas geopende pop-up-galerie in de Spalstraat in Hengelo, waar vier kunstenaars hun werk exposeren. Alle groepen 1 tot en met 8 van de Pierson werken in deze laatste periode van het schooljaar aan het thema Kunst.

Bij de kleuters werd er vooral verteld over en gewerkt met de creaties van Dick Bruna, Fiep Westendorp en Karel Appel. Ook werd het werk van deze kunstenaars met elkaar vergeleken. En een uitstapje naar een heuse galerie om het werk van echte kunstenaars uit de regio te bewonderen maakte ook deel uit van dit project.
Speciaal voor de Pierson-kleuters was de galerie op deze ochtend geopend. Beeldend kunstenares Marijke Schrijen heette de kleine bezoekers van harte welkom en heeft veel laten zien en verteld over haar werk, de schilderkunst en alle attributen die zij daarbij gebruikt en nodig heeft. Ook konden de piepjonge leerlingen het werk van de andere drie kunstenaars bewonderen; diverse schilderijen, sieraden en videokunst.
De kleuters toonden zich zeer geïnteresseerd en het was een leerzame ochtend. Als herinnering kregen alle kleine kunstkijkers een hanger mee in de vorm van een vis, die ze op school zelf mochten versieren met kraaltjes.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden