Gerard Berenbroek. Foto: PR
Gerard Berenbroek. Foto: PR

Gerard Berenbroek stopt bij De Bleijke

HENGELO - Cool Nature Park De Bleijke in Hengelo heeft afscheid genomen van een van zijn pioniers: Gerard Berenbroek. Hij geeft zeven jaar na de oprichting van de stichting het stokje van penningmeester door aan Ron Brandhorst.

Al vanaf het prille begin, nog voordat er ook maar één schop de grond in was gegaan is Gerard Berenbroek betrokken geweest bij Cool Nature Park De Bleijke. Binnen het toenmalige Dorpsbelang maakte hij zich hard voor een mooie groenvoorziening waar jong en oud van moesten kunnen genieten.
Van 2009 tot 2013 werkte hij binnen een projectgroep aan de realisatie van Cool Nature Park De Bleijke. Dat kon op 3 juli 2013 feestelijk worden geopend. Kort daarna vormde zich het bestuur voor Stichting Park de Bleijke, waarvoor Gerard zich de afgelopen jaren met veel toewijding en noeste arbeid inzette, onder meer als penningmeester en fondsenwerver, vuurtjes-, klus- en onderhoudsmeester.

Pannenkoeken
Moesten er pannenkoeken komen tijdens een buitenspeeldag: Gerard was de man. Was er regen op komst: Gerard hees de tarp omhoog. Zat iemand verlegen om de EHBO kist: Gerard had hem paraat. Houthakken voor een lekker vuur: Gerard regelde het. Een vlot bouwen tijdens de zomervakantiedag: Gerard leerde de jeugd de juiste knopen.
Het bestuur, bestaande uit Marga Limbeek, Mechteld Van Doorn-Beemer, Anique Heemstra, Annelies Wolsink en Ron Brandhorst, is Gerard bijzonder dankbaar voor al die jaren van inzet en hoopt hem nog regelmatig tegen te komen in het mooie park.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden