De klaprozen fleuren de bloementuin enorm op. Foto: Rob Harmsen
De klaprozen fleuren de bloementuin enorm op. Foto: Rob Harmsen

Niet nat in het bad

Sfeer proeven tijdens Open Tuindagen in zwembad Steenderen

STEENDEREN - ‘Veel meer dan het warmste zwembad van Gelderland’: met deze slogan opent de website van het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen. En dat dat geen woord te veel is, blijkt uit de nieuwste activiteit: Open Tuindagen op zaterdag 18 juli en zondag 19 juli. Met de kans een foto te maken op de bodem van het lege zwembad: niet nat in het bad.

Het Steenderense openluchtbad gaat niet open zolang de 1,5-meter-regel geldt maar de tuin van het bad ligt er zoals ieder jaar weer prachtig bij. Rob Harmsen, coördinator werkgroep Groen: “Insecten en vlinders genieten weer volop van de nieuwe bloementuin. Met de rode klaprozen erbij is het helemaal mooi. De borders zijn prachtig en de ‘struikfiguren’ zijn mooi bijgeknipt. Jammer dat de zwemmers er niet van kunnen genieten dit jaar.” Dat laatste vond bedrijfsleider Simone Cremers ook en daarom zette ze samen met de activiteitencommissie twee open dagen op poten.

Bodemfoto
Marijke Melsert van de activiteitencommissie: “We zijn zeker meer dan warm zwemwater. Ons zwembad zorgt voor verbinding in het dorp, iedereen werkt mee, iedereen telt mee.” Mede-organisator Erika Kuik vult enthousiast aan: “Het is een plek waar dorpsgenoten elkaar ontmoeten, recreëren en gezond blijven. Tijdens de Open Tuindagen willen we deze fijne sfeer voor even naar boven halen én genieten van de prachtige tuin natuurlijk.”
De tuinen zijn op beide dagen open van 10 tot 15 uur en de toegang is gratis. Bezoekers kunnen koffie en thee kopen, en een heerlijk ijsje bij de ijscokar. Voor de aanwezige kinderen is het springkussen gevuld en uiteraard staat het speelveld tot hun beschikking. En wie nog nooit op de bodem heeft gestaan krijgt nu in het lege bad de kans. In de speciaal ingerichte fotohoek kan een leuke vakantiefoto worden gemaakt. Melsert zegt lachend: “Hoe leuk is dat, eindelijk in het bad en je wordt niet nat!” Uiteraard worden tijdens deze open dagen alle corona-richtlijnen in acht genomen.
Meer info op de website.


zwembadsteenderen.nl/nieuws

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden