Kunstwerken sieren de muren van De Kei. Foto: PR
Kunstwerken sieren de muren van De Kei. Foto: PR

De Kei sinds 1 juli open met kleurrijke expositie

STEENDEREN - Naast dat per 1 juli weer verschillende activiteiten in De Kei in Steenderen, met gepaste regels, plaatsvinden, hangen er vanaf 6 juli ruim vijftig kunstwerken, gemaakt door drie kunstenaars. De schilderwerken zijn in diverse stijlen en technieken. Ook is er een variatie aan onderwerpen. De kunstenaars zijn naast de Steenderense dames H. Hendriks en Jacqueline Jansen, Frans Berentsen uit Vorden.

De nu 91-jarige mevrouw Hendriks, woonachtig in het naast De Kei gelegen de Bongerd, heeft pas op latere leeftijd het schilderen ontdekt. De afgelopen drie jaar heeft zij les gehad van Jehad Taisan in De Kei. Daarom verdiende zij als eerste een plaatsje in de Kei met haar gevarieerde collectie schilderijen.
Jaqueline Jansen schildert al een aantal jaren met veel plezier kinderkamerkunst. Daarbij moet men denken aan nageschilderde geboortekaartjes op klompjes, kapstokken of meetlatten. In de Kei hangen schilderijen op MDF. Een keur aan prachtige felle kleuren zijn te bewonderen.

De kunstschilderstalenten van Frans Berentsen zijn pas sinds kort aan het licht gekomen, hoewel ze bij de Kei al wel een vermoeden hadden moeten hebben toen Frans als medewerker van schildersbedrijf Wolbrink het binnenwerk van het Steenderense ontmoetingscentrum schilderde. Het resultaat van het bijzondere talent van Frans valt nu ook in De Kei te bewonderen.

Het is verrassend om te merken dat, toen na de verbouwing van de Joannesschool tot De Kei de vraag zich opdrong waarmee (en van wie) de muren van de Kei aangekleed konden worden, er van verschillende kanten allemaal ideeën en namen werden aangedragen. En wat de vrijwilligers het meest verwonderende was dat er in en om Steenderen zoveel mensen bezig zijn met het maken van kunst dat een keuze maken moeilijk is.
Daarom werd besloten dat iedereen die iets wil laten zien of tentoon wil stellen zich mag melden. Of misschien dat men iemand kent die te bescheiden is, om zich bij ons te melden via contact@welzijnsteenderen.nl of via 0575-450029, dan mag diens naam ook worden doorgegeven. Er komt een lijst van mogelijke exposanten, die wat willen en kunnen laten zien. Om dan met deze lijst van mensen en ideeën minstens vier keer per jaar een andere expositie in De Kei te vullen.

Iedereen is welkom om in de kunstwerken te komen bekijken, de verbouwde Kei te bewonderen en een kopje koffie te drinken op anderhalve meter. Elke weekdag is De Kei geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Soms ook in de avond. In de toekomst zullen de openingstijden verder verruimd worden, hou daarvoor de website in de gaten.

https://dekeisteenderen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden