In de afgelopen maanden werden de diensten in Steenderen opgenomen en via internet uitgezonden. Foto: PKN-SB
In de afgelopen maanden werden de diensten in Steenderen opgenomen en via internet uitgezonden. Foto: PKN-SB

Kerkdiensten Steenderen 5 juli weer van start

STEENDEREN - Om mee te helpen een mogelijke corona-besmetting zoveel mogelijk te voorkomen, werden in de protestantse Remigiuskerk in Steenderen sinds de tweede week van maart geen kerkdiensten meer gehouden. Daar komt op zondag 5 juli verandering in; onder duidelijke regels, op basis van de RIVM-richtlijnen en met een maximaal aantal bezoekers van 60 personen.

Natuurlijk stond het kerkelijk leven in Steenderen niet stil in de afgelopen maanden. Jongeren van beide kerken die een kaartenactie hielden voor ouderen in het dorp en de tijdelijke opening van de Remigiuskerk op Goede Vrijdag zijn hier voorbeelden van.

Bovendien werden de diensten vanaf juni met geluid en beeld opgenomen; en deze waren via Youtube te zien. In die diensten was echter slechts een zeer gering aantal personen aanwezig, zoals de predikant en enkele leden van de Steenderense cantorij. Voor deze opgenomen diensten bleek grote belangstelling te zijn. De eerste dienst op Eerste Pinksterdag werd direct al door meer dan 200 dorpsgenoten op deze manier meebeleefd.

Op zondag 5 juli worden in veel plaatsen van ons land kerken weer voorzichtig, op een beperkte manier geopend. Ook de protestantse kerk in Steenderen sluit zich daarbij aan. Dat zal gebeuren volgens de landelijke richtlijnen en -in de Steenderense situatie- met een maximaal aantal van 60 bezoekers. Van kerkgangers wordt gevraagd zich vooraf aan te melden. Men kan zich telefonisch aanmelden op vrijdagavond tussen 18.00 uur en 22.00 uur via telefoonnummer (0575) 451224.

Bij ontvangst in het kerkgebouw worden de kerkgangers door een van de coördinatoren naar de beschikbare plaatsen begeleid. Dit alles om alles goed gestructureerd te laten verlopen en corona-besmetting te voorkomen. De dienst begint om 10.00 uur en wordt geleid door ds. Gerard van der Brug uit Zutphen. Enkele leden van de cantorij werken aan de dienst mee, aangezien samenzang in kerkgebouwen landelijk nog wordt afgeraden.

Natuurlijk is de dienst vervolgens ook weer met beeld en geluid thuis te volgen. Voor informatie over het bezoeken van deze dienst kan men terecht op de website van de kerk: www.pkn-sb.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden