Bij de bibliotheek in Zelhem stond een lezer in de rij om naar binnen te mogen. Foto: Mirjam Rensink
Bij de bibliotheek in Zelhem stond een lezer in de rij om naar binnen te mogen. Foto: Mirjam Rensink

In de Bibliotheek Zelhem kunnen weer boeken worden geruild

In de Bibliotheek Zelhem kunnen weer
boeken worden geruild

Door Mirjam Rensink

ZELHEM - De eerste mensen stonden al ruim voor tienen voor de deur. De bibliotheek in Zelhem opende zaterdagochtend weer haar deuren na ruim twee maanden gesloten te zijn. Iedereen in de rij stond te trappelen om naar binnen te mogen. De gelukkige bezoekers hadden voor hun bezoekje wel een reservering moeten maken. Zo wil de bibliotheek voorkomen dat het te druk wordt.

Er zijn veel maatregelen genomen waardoor mensen weer veilig boeken kunnen lenen en terugbrengen. Bij binnenkomst staat een medewerkster die er op toe ziet dat mensen hun handen ontsmetten met desinfecterende gel. Zij controleert ook of mensen wel hebben gereserveerd. Vervolgens mogen de bezoekers een voor een naar binnen. Ook wordt er op toegezien dat er niet te veel mensen tegelijkertijd hun boeken willen inleveren.

Boeken in quarantaine
Alle boeken die worden teruggebracht worden eerst drie dagen apart gehouden voor ze opnieuw uitgeleend worden. Dit om te voorkomen dat er mogelijk virusdeeltjes van de ene lezer op de andere zouden kunnen worden overgedragen. Ook moet iedereen een tijdslot reserveren om langs te komen. Na dat half uur gaat de bibliotheek weer op slot en wordt er schoongemaakt. Vervolgens wordt de volgende groep binnengelaten. De bibliotheek in Zelhem ging afgelopen zaterdag dus voor het eerst open. Daarna is de bibliotheek weer een aantal dagen dicht en zal ze op woensdag en op zaterdagen haar deuren openen. Op woensdagen is dit van 14.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Je kunt alleen naar binnen als je dit van te voren hebt gereserveerd. Dit kan via de mail info@bibliotheekwestachterhoek.nl of door te bellen naar 0314 33 34 45.

Andere vestigingen
De bibliotheek in Doetinchem is ook geopend voor leden uit Zelhem. Ook daar is een bezoek alleen mogelijk na een reservering op hetzelfde emailadres en/of telefoonnummer als het filiaal in Zelhem. De bibliotheek in Doetinchem is dinsdag en donderdag open van 12.00 tot 18.00 en vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur. De vestiging in Hengelo is dinsdag en vrijdag open van 14.00 tot 18.00.De vestiging in Vorden is voorlopig nog gesloten.

De medewerkers zijn de komende dagen druk om alle weer ingeleverde boeken terug te plaatsen. Er werden zaterdag heel veel boeken ingeleverd. Dat kwam ook omdat de medewerkers van de bibliotheek de afgelopen weken boeken bij de mensen thuis hebben gebracht. Deze bijzondere en persoonlijke service is enorm gewaardeerd door de leden viel zaterdag te horen. Ook op sociale media staan veel complimenten te lezen voor de medewerkers van de bibliotheek West-Achterhoek die door deze extra service een lichtpuntje werden voor veel mensen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden