Gerard Berendsen krijgt bloemen van Marcel Aal bij de officiële overdracht van de aanhangers. Foto: Patrick Garritsen
Gerard Berendsen krijgt bloemen van Marcel Aal bij de officiële overdracht van de aanhangers. Foto: Patrick Garritsen

Autobedrijf Aal is het nieuwe adres voor aanhangwagens

STEENDEREN – Autobedrijf Aal heeft uitgebreid met Aal Aanhangwagens. Naast verkoop, reparatie, onderhoud, keuren van auto’s, caravans en campers is een nieuwe tak aan het bedrijf ‘gehangen’. “Ja, we hebben van Berendsen in Drempt de bedrijfstak aanhangwagens en paardentrailers overgenomen”, vertelt Marcel Aal.

Door Liesbeth Spaansen

Op 1 juni 2020 is het tien jaar geleden dat Autobedrijf Aal is begonnen met het verbouwen van hun huidige pand aan de Nijverheidsweg 15 in Steenderen. “We zijn in deze afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat betreft klantenkring, maar ook serviceverlening en hebben zo een mooi bedrijf opgebouwd. Dat vind ik ook het leukst, ik ga voor de lange termijn”, vertelt Marcel Aal trots.

De werkplaats is nog steeds voorzien van moderne testapparatuur en gereedschappen om auto’s, caravans en campers te onderhouden en vervolgens te keuren. Het bedrijf is aangesloten bij de PCA merkspecialistenvereniging (de specialisten in Peugeot en Citroën), maar is bekend met alle merken.

“Samen met mijn vader Carel en twee monteurs wordt goed werk verricht. Ik sleutel graag met mijn vader samen, maar nu doe ik veel meer de verkoop en bijkomende zaken.”

Autobedrijf Aal nam begin dit jaar de bedrijfstak Berendsen aanhangwagens over van Gerard Berendsen. Marcel Aal kent hem als schoonvader van zijn broer Hans. “Aanhangers ontbraken nog in ons bedrijf. Ik ben daarom erg blij met onze nieuwste uitbreiding: de verkoop en verhuur van nieuwe en gebruikte aanhangers met daarbij het onderhoud en de keuringen. Van klein tot groot, open en gesloten en ook paardentrailers.”

Gerard Berendsen is blij met Marcel Aal als overnamekandidaat. In een brief naar zijn klanten schreef hij: ‘Bij Aal Aanhangwagens kunt u de kwaliteit en service verwachten zoals u dat gewend bent van Berendsen Aanhangwagens. Zij beschikken over de juiste kennis en gereedschappen’.

“Met het bedrijf van Gerard ‘GB Omheining’ dat hij samen met zijn zoon Gijs heeft, richten zij zich op de verkoop en montage van omheining, hekwerk, afrastering en schuttingen”, legt Marcel uit. “Gerard neemt na bijna twintig jaar afscheid van de aanhangers. De hele voorraad inclusief onderdelen is naar Steenderen verhuisd. We moesten daar even ruimte voor maken, maar het is een mooie aanvulling op ons bedrijf.”


Nijverheidsweg 15, Steenderen

0575-45 11 13

www.autobedrijf-aal.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden