Campers op het IJsselstrand, waar zorgpersoneel even tot rust kon komen. Foto: Erik de Greef
Campers op het IJsselstrand, waar zorgpersoneel even tot rust kon komen. Foto: Erik de Greef

Zorgpersoneel geniet van campervakantie aan het IJsselstrand

Algemeen

ACHTERHOEK/HENGELO – De eerste gasten zijn na een week kamperen naar huis. Ze lieten voor Erik de Greef van Mijncamperhuren.nl in Hengelo een boodschap achter: ‘Bedankt voor de super vakantie met een geweldige camper. We hebben genoten! Wat een mooi initiatief’. Vanaf zaterdag 2 mei mochten personeelsleden van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem een weekje tot rust komen in een van de campers die Erik had neergezet aan het IJsselstrand.

Door Liesbeth Spaansen

Omdat een aantal van de reserveringen van campers werden geannuleerd, bedacht Erik de Greef dat de campers ook als mobiele werkplek konden worden gehuurd. “Zo was thuiswerken in de camper op de oprit of een mooi plekje in de natuur, met een hotspot aan, een ideale optie”, vertelt hij enthousiast. “Maar daarna bedacht ik me ook dat er mensen zijn die niet met vakantie kunnen, zoals het personeel in het Slingeland Ziekenhuis. Ik zocht contact en het bericht om een camper te mogen gebruiken werd op het ziekenhuisintranet gezet. Daarop kwamen enkele reacties, zorg medewerkers mochten gratis gebruik maken van deze campers.”

Voor het plaatsen van de campers zocht Erik contact met de eigenaar van camping het IJsselstrand. Ook daar positieve reacties op het initiatief en er werden vrije plekken beschikbaar gesteld. “Met zijn medewerking kon ik deze gasten een vier- en een vijfpersoonscamper op gratis plekken aanbieden inclusief stroom. #Samen staan we sterk!”, laat Erik de Greef weten. “Je probeert wat te doen voor de mensen. Als is het wel dubbel, want de campers kunnen gewoon verhuurd worden, maar de mensen zijn terughoudend vanwege corona. Je gaat als gezin in een geïsoleerde ruimte op vakantie, dit in tegenstelling tot een vliegvakantie.” Ook gaan vanaf 1 juni de terrassen gedeeltelijk weer open.

In Gelderland mag je al een ruime tijd gebruikmaken van campings en camperplaatsen. Een camper moet zelfvoorzienend zijn en een plek met privé sanitair. “Dat betekent volgens de HISWA-RECRON dat er minimaal een cassettetoilet in moet zitten en gelegenheid om je te wassen. Dit, omdat de toiletgebouwen zijn gesloten tot 1 juli. Ook is het mogelijk om een toilettentje te gebruiken waar het chemisch toilet in kan staan.” Ideaal voor de kleinere bus campers waar geen vast toilet in zit.

Het initiatief is enthousiast ontvangen bij het ziekenhuispersoneel. Zij waren dankbaar voor het mooie gebaar. Erik de Greef kreeg de complimenten van de gasten die inmiddels naar huis zijn. “Wij gaan de campers weer corona-proef reinigen, zodat deze vanaf maandag voor de tweede week klaar staan voor gasten.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant