Wielerronde van Wichmond geschrapt

WICHMOND - RTV Vierakker-Wichmond heeft besloten dit jaar geen wielerronde van Wichmond te organiseren. De 44ste editie van deze wielerwedstrijd door het dorp stond gepland op zaterdag 6 juni. De onzekerheid rondom het corona-virus maakt dat de wielervereniging dit besluit heeft moeten nemen.

Normaliter begint de vereniging in deze periode met het bezoeken van sponsoren. In deze moeilijke tijd willen zij niet bij hen aankloppen voor een geldbedrag. Daarnaast vindt de vereniging het niet verantwoord om een groot peloton door Wichmond te laten fietsen. "Het gaat vaak om meer dan zestig mannen die dicht bij elkaar aan de start staan. Ook willen wielrenners nog wel eens hun neus legen tijdens een wedstrijd. Daarom lijkt het ons niet verstandig om het evenement door te laten gaan", stelt Peter Makkink, normaal gesproken medeorganisator van het evenement. De wielervereniging gaat nu alles op alles zetten om de jaarlijkse Kasteelcross eind december rondom het Kasteel in Vorden tot een groot succes te maken. "Wij hopen dat het dat weer mogelijk is om samen met onze sponsoren een mooi crossevenement te organiseren", zegt Makkink.

Trainingen
De trainingen van de vereniging zijn tot nader order stilgelegd. De leden trainen alleen nog maar individueel. "Wanneer we weer samen mogen gaan fietsen, worden de trainingen langzaamaan weer opgepakt", aldus Makkink.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden