Een impressie van hoe het gezondheidscentrum De Eik, ontworpen door Arx architecten eruit gaat zien. Foto: PR
Een impressie van hoe het gezondheidscentrum De Eik, ontworpen door Arx architecten eruit gaat zien. Foto: PR

Bouw Gezondheidscentrum De Eik van start

Algemeen

HENGELO - Midden in het dorpshart van Hengelo is de afgelopen weken een begin gemaakt met de bouw van het nieuwe Gezondheidscentrum De Eik.

Het resultaat van vijftien maanden voorbereiding komt op een moment dat de huisartsen van praktijken het Raadhuis en 't Zand zich extra zorgen maken over de gezondheid van hun patiënten. En de fysiotherapeuten van Jentha nemen allerlei voorzorgsmaatregelen om hun patiënten van wie behandeling niet kan wachten, toch te kunnen blijven helpen..
Desondanks is hoofdaannemer Temmink in maart begonnen. Met de bouw van De Eik komt een einde aan een lange periode van schetsen, overleggen, afstemmen, huurders interesseren en expertise inkopen. Per begin 2021 leveren huisartsen, fysiotherapeuten, apotheek, thuiszorg, psycholoog, haptotherapeut, sociaal team, diëtisten, verloskundigen en logopedisten gezamenlijk en geconcentreerd in één pand zorg aan de inwoners van Hengelo en wijde omgeving. Vanuit de visie dat goede zorg moet bijdragen aan vertrouwen in de toekomst, waarbij deelname aan de samenleving het uitgangspunt moet zijn, ook als deze door omstandigheden beperkter wordt. Een visie die des te actueler is door de huidige corona-crisis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant