Een beroep op het Achterhoeks naoberschap

"Samen staan we voor een opgave van enorme omvang", zo sprak premier Mark Rutte ons allen maandagavond 16 maart toe. Om de verspreiding van het virus tegen te gaan, is het belangrijk dat we zoveel mogelijk bij elkaar uit de buurt blijven. Evenementen gaan daarom niet door, horeca, scholen en ook steeds meer winkels gaan dicht, waar mogelijk werken mensen thuis. Van het 'gewone leven' zoals we dat gewend waren, is nu even geen sprake meer.

De ernst en gevolgen van het coronavirus lijken bij iedereen nu steeds meer door te dringen, ook bij Achterhoek Nieuws, uitgever van twaalf weekbladen in de Achterhoek. We stellen ons de vraag: welke rol moeten wij spelen in deze nieuwe realiteit? Allereerst zijn wij erop gericht de inwoners van ons verspreidingsgebied te voorzien van de laatste informatie over het coronavirus, de genomen maatregelen en de gevolgen daarvan voor onze lezers. Informatie die zo volledig mogelijk en betrouwbaar moet zijn.Daarnaast doen wij ons best alle hartverwarmende initiatieven om elkaar te helpen onder de aandacht te brengen. De waarde van het Achterhoeks naoberschap wordt in deze moeilijke tijd maar weer eens duidelijk.
Dat naoberschap is niet alleen mooi, maar ook noodzakelijk. Allereerst omdat ouderen en mensen met een zwakke gezondheid in deze tijd aangewezen zijn op de hulpvaardigheid van anderen. Maar ook (lokale) ondernemers gaan gebukt onder de gevolgen van het coronavirus. Als eerste natuurlijk de horecaondernemers die hun deuren moeten sluiten, maar ook steeds meer andere winkels en bedrijven zien hun inkomsten enorm afnemen. Economische gevolgen die ons als Achterhoekers uiteindelijk allemaal treffen.
Achterhoek Nieuws wil er voor de inwoners én ondernemers van de Achterhoek zijn. Dat doen wij wekelijks op papier, in veel gevallen al vele tientallen jaren, maar ook online via de nieuwssites en social media. Wij zijn er in goede tijden en in slechte tijden.
Maar ook wij kampen met de gevolgen van corona. Ons streven is om alle kranten wekelijks gratis huis aan huis te bezorgen. We willen iedereen, en zeker ook de oudere mensen, blijven voorzien van de lokale informatie. Dat lukt momenteel nog, maar wordt wel een steeds grotere uitdaging omdat ondernemers hun advertenties terugtrekken. Dat betekent minder inkomsten en dus zal het lastiger worden om het drukken en verspreiden van de papieren krant te betalen. De problemen van de Achterhoekse ondernemers zijn ook onze problemen: we zitten met velen in hetzelfde schuitje.
Daarom roepen wij op om samen de schouders eronder te zetten. Wij hanteren naober-tarieven om Achterhoekse ondernemers in de gelegenheid te stellen hun producten en diensten onder de aandacht te brengen bij een groot publiek.
Alle hulp en ideeën zijn van harte welkom. Denkt u dat wij u ergens mee kunnen helpen? Laat het dan ook weten. U kunt ons bereiken via onderstaande contactgegevens. Door er als echte naobers voor elkaar te zijn, slepen we ons samen door deze moeilijke periode!

Team Achterhoek Nieuws

Aalten Vooruit: redactie@aaltenvooruit.nl / verkoop@aaltenvooruit.nl
De Band: redactie@de-band.nl / verkoop@de-band.nl
Achterhoek Nieuws Winterswijk: redactie@achterhoeknieuwswinterswijk.nl / verkoop@achterhoeknieuwswinterswijk.nl
Contact Bronckhorst (edities Noord, Midden en Zuid): redactie@contact.nl / verkoop@contact.nl
Achterhoek Nieuws Berkelland (edities Borculo - Ruurlo en Eibergen - Neede): redactie@achterhoeknieuwsberkelland.nl / verkoop@achterhoeknieuwsberkelland.nl
Contact Zutphen - Warnsveld: redactie@contact.nl / verkoop@contact.nl
Berkelbode: redactie@berkelbode.nl / verkoop@berkelbode.nl
Elna: redactie@elna.nl / verkoop@elna.nl
Groenlose Gids: redactie@groenlosegids.nl / verkoop@groenlosegids.nl

U kunt de redactie telefonisch bereiken via 0544 - 80 10 20. Onze verkoopafdeling is te bereiken via 0544 - 80 10 30

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden