Bevrijdingstour Bronckhorst geannuleerd

VORDEN – Oranjevereniging Vorden moet tot grote spijt en teleurstelling meedelen dat de Bevrijdingstour door Bronckhorst met een aansluitend defilé in Vorden op zaterdag 11 april niet door kan gaan.

Door Jan Hendriksen

"De richtlijnen van het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de verwachtingen voor de nabije toekomst maken het onverantwoord dit evenement door te laten gaan. Ons initiatief was nauw verbonden aan het weekend, dat de vereniging 'De Groene Soos' van 10 tot en met 13 april gepland had in Bussloo. Van daar uit zou een enkele tientallen voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog op zaterdag 11 april de Tour door Bronckhorst gaan maken. Inmiddels is in goed overleg door betrokkenen besloten deze samenkomst niet door te laten gaan. Daarmee vervalt de zo mooie combinatie van beide evenementen. Tenslotte zou het evenement zeer waarschijnlijk veel bezoekers trekken en ook dat is gegronde reden om nu niet verder te gaan", zo verklaart voorzitter Frank van Setten van Oranje Vereniging Vorden in een persbericht.

Het is voor Oranjevereniging Vorden een grote teleurstelling dat het evenement geen doorgang kan vinden. Frank van Setten: "Naast de Regio Achterhoek en de gemeente Bronckhorst hebben wij van vele kanten gulle financiële bijdragen toegezegd gekregen om dit evenement te organiseren. Dat maakte ons team met Wim Polman, Johan Norde en Jan Besselink steeds enthousiaster om '75 jaar Vrijheid' op een waardige wijze een gezicht te geven. We gaan ons nu beraden of het mogelijk is als het coronavirus bedwongen is, de Bevrijdingstour alsnog uit te voeren. Uiteraard houden we u hiervan op de hoogte."

Lees ook

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden