VIDEO

Samen de piek met besmettingen afvlakken

ACHTERHOEK - De overheid neemt drastische maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Bleef het eerst nog bij adviezen om elkaar niet meer de hand te schudden en sociale contacten te beperken, later werden sportwedstrijden en evenementen met meer dan honderd bezoekers tot 31 maart geannuleerd. Afgelopen zondag 15 maart kwam het bericht dat scholen, kinderdagverblijven en horeca op slot gaan en werden de eerder genomen maatregelen verlengd tot en met 6 april. Al zijn de gevolgen verstrekkend, de maatregelen zijn nodig om de piek van het aantal coronabesmettingen af te vlakken, zodat de zorgsector niet overbelast raakt. Bovenstaande afbeelding geeft dat heel duidelijk aan. In onderstaande video van de NOS wordt het idee achter 'flatten the curve' nader toegelicht.

 

De redactie van deze krant probeert u zo goed mogelijk te informeren over de maatregelen en de impact in deze regio, maar beseft dat de info na het drukken van de papieren krant al achterhaald kan zijn. Houd daarom ook via deze website, de landelijke media en de site van de rijksoverheid de ontwikkelingen in de gaten.

Lees hier een interview met Nico Tijdink, een Achterhoeker in Italië. Hij wil oud-streekgenoten waarschuwen voor de ernst van het coronavirus.

Die ernst lijkt inmiddels ook in de Achterhoek wel duidelijk, zeker na de speech van minister-president Mark Rutte.

Ook aan Ruttes oproep om elkaar te helpen, wordt in de regio al gehoor gegeven. Onder andere via de facebook-pagine Coronahulp Achterhoek.

Meer berichten