Hypersomnie. Foto: Peter van Tuijl
Hypersomnie. Foto: Peter van Tuijl

Foto's en beelden in Galerie Bibliotheek Zelhem

Algemeen

Geen vernissage maar mogelijk finissage

ZELHEM - De tentoonstelling 'Zo te zien, zo.... gezien' in Galerie Bibliotheek Zelhem, Burgemeester Rijpstrastraat 4 in Zelhem zal van 30 maart t/m 29 mei te zien zijn tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Het bestuur van Galerie Bibliotheek Zelhem heeft jammer genoeg in verband met het Coronavirus, het besluit moeten nemen om de opening van de tentoonstelling, de vernissage op zaterdag 28 maart, niet door te laten gaan. Als het tegen die tijd mogelijk zou zijn, wil zij aan het eind van de expositie op vrijdag 29 mei om 17.00 uur een finissage houden, waarbij de kunstenaars dan ook aanwezig zullen zijn.

Op de tentoonstelling zullen foto's te zien zijn van de bekende fotografen Peter van Tuijl (Ulft), Cis Luttikhuis (Molenhoek), Patrick Cambien (Kontich bij Antwerpen) en beelden van Frank Letterie (Vorden). De professionaliteit, originaliteit en specifiek eigen signatuur geldt zowel voor de fotografen als voor de beeldhouwer.
De in Vorden wonende Frank Letterie is opgeleid aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Aan deze laatste is hij ook verbonden geweest als docent beeldhouwen. Frank voert zijn werk voornamelijk uit in brons, maar soms hakt hij ook een beeld uit steen. Soms zijn het momenten van actie, maar soms zijn het verstilde situaties. Hij ontving vele prijzen en zijn werk is te vinden in veel binnen- en buitenlandse musea.

Zijn opleiding heeft Patrick Cambien genoten aan de LUCA School of Arts aan de Na.Ra.F.I. op de Campus Brussel, waar hij later als docent verbonden was. Deze Belgische gast heeft een aantal malen met behoorlijke tussenpozen Londen bezocht en gefotografeerd. Uit drie reeksen heeft hij een selectie gemaakt, die 48 jaar overspant, maar die zeer bewust niet in chronologische volgorde worden vertoond. Sommige dingen zijn uiteraard ingrijpend veranderd of zelfs gewoon verdwenen, maar andere aspecten blijven en zijn in feite tijdloos.

Cis Luttikhuis is opgeleid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, de Hogeschool van Utrecht Creatieve Therapie Beeldend Vormgeven en aan Artez in Arnhem. Hij werkte als docent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In de wijze waarop de mens zich in de openbare ruimte beweegt en in het ordenen van zijn omgeving maakt hij duidelijk hoe hij ermee verbonden is. In zijn werk probeert hij dit zichtbaar te maken. In beelden van reclames en etalages, in beelden van mensen op straat of in het café. In het werk uit zich dit enerzijds in perfectie en verval als manifestaties van vervreemding. Anderzijds uit het zich in elementen van verbondenheid.

De uit het onderwijs afkomstige Peter van Tuijl fotografeert al zijn hele leven. Hij volgde al vroeg workshops en behaalde in 1983 als vrijetijdsfotograaf het predicaat Bonds Meester Klasse. Na zijn afscheid van het onderwijs is hij dagelijks bezig als freelance fotograaf, docent fotografie en begeleidt hij fotoclubs. Hij jureert regelmatig regionale en landelijke fotowedstrijden. Hij is regelmatig nadrukkelijk seriematig bezig met een onderwerp of thematiek om daarmee meer diepgang te verkrijgen. Hij heeft een grote voorkeur voor sociaal-documentaire fotografie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant