Sander Radstake, Hannie Eggink en Bas Tieben  zamelen geld in voor MSfonds. Foto: Margreet Nusselder
Sander Radstake, Hannie Eggink en Bas Tieben zamelen geld in voor MSfonds. Foto: Margreet Nusselder

Jumbo ondersteunt Team Achterhoek klimt voor Laura tegen MS

ZELHEM - Als men in de maanden april, mei en juni bij de statiegeldautomaat op de gele knop van het goede doel drukt, steunt u het 'Team Achterhoek klimt voor Laura tegen MS'. Hannie Eggink, Sander Radstake en Bas Tieben vormen dit enthousiaste team. Zij zamelen geld in en hebben daarvoor een aantal acties in het leven geroepen. Een daarvan is de statiegeldactie van de Jumbo.

Door Margreet Nusselder

Daarnaast hebben zij in de afgelopen tijd al meer acties gehouden, onder andere het verkopen van weckpotjes met snoep op een kerstmarkt, oliebollen tijdens de jaarwisseling en snoeppotjes en sokken en sjaals met de Achterhoekvlag op de lentefair in Groenrijk. Maar ze zijn hiermee nog niet klaar, ze trainen voor het beklimmen van de Mont Ventoux in Frankrijk.

Hannie: ''Zoals de teamnaam al doet vermoeden hebben wij een vriendin die MS heeft. Dat is Laura, de vrouw van Bas. Ze is van onze leeftijd en ze kan niet meer sporten. Sterker nog, ze moet bij elke stap die ze zet nadenken of dit lukt en hoe ze dat doet. Met het beklimmen van de Mont Ventoux willen wij Laura een hart onder de riem steken en zo veel mogelijk geld ophalen voor het MS fonds. De wandeltocht zal ook een ervaring zijn hoe Laura zich elke dag voelt: loodzwaar, uitgeput en nadenkend 'hoe krijg ik de ene voet nog voor de andere'. Het trainingsschema voor de beklimming is opgesteld in samenwerking met sportschool Aerofitt en zij houden op 8 mei van 18.30 uur tot 20.30 uur een bootcamp waarvan de opbrengst ook naar het goede doel gaat. Momenteel is het afwachten of dit door kan gaan wegens het coronavirus."

Bas: "Door de medicijnen tegen MS, is de weerstand van Laura laag en is het coronavirus een extra zorg erbij''. U kunt dit initiatief ondersteunen met het doneren van statiegeld bij de Jumbo te Zelhem, sokken en/of sjaals met het Achterhoeklogo te bestellen of een donatie te doen via onderstaande site.

Voor het bestellen van een Achterhoekse sjaal en/of sokken kan men mailen naar: Achterhoektegenms@hotmail.com. De sokken kosten 9,99 euro, de sjaal 14,95 euro en worden gratis thuisbezorgd. Ze zijn er ook in babymaat of als cadeauverpakking in een weckpot a 2 euro.

Een donatie doen kan tot 1 augustus via de website: www.klimmentegenms.nl/team/team-achterhoek-klimt-voor-laura-tegen-ms. Klik dan op de zwarte balk 'steun ons team'.

Of ga naar: www.klimmentegenms.nl/participant/hannie-eggink. Of doe een donatie via Rabobank: NL07rabo0347944167 / J.A. Eggink.

Meer berichten