Leden van de Lionsclub Bronckhorst verkochten drieduizend bossen tulpen. Foto: Archief/LC Bronckhorst
Leden van de Lionsclub Bronckhorst verkochten drieduizend bossen tulpen. Foto: Archief/LC Bronckhorst

Lionsclub Bronckhorst brengt voorjaar in huis met tulpen

BRONCKHORST/ZELHEM/HALLE - Voor het tiende opeenvolgende jaar houdt de Lionsclub Bronckhorst de tulpenactie. Alle zaterdagen in maart én de eerste zaterdag in april gaan clubleden de huizen langs in de grote(re) kernen van Bronckhorst om bossen verse tulpen aan de deur te verkopen. De actie begint dit jaar in Zelhem en Halle, op zaterdag 7 maart.

Tulpenverkopers komen daarna, op 14 maart in Hummelo, Keppel en Drempt, op 21 maart in Vorden en Kranenburg, 28 maart in Hengelo en 4 april in Steenderen, Baak en Toldijk. De tulpen kosten dit jaar 3,50 per bos en drie bossen voor 10 euro. In iedere bos zitten 10 tulpen.

Bij de verkoop van de tulpen krijgt LC Bronckhorst ook dit jaar weer hulp van enkele leden van Leo Club Achterhoek. De verkopende LC-leden zijn herkenbaar aan hun blauwe jassen.

De Lions bieden een gevarieerd aanbod tulpen in diverse soorten en kleuren. De bloemen blijven lang goed, want ze worden 's morgens vers gehaald bij Arjan Wesselink van Tulpenkwekerij IJsseltulp in Empe. Dankzij de scherpe inkoopprijs is de opbrengst voor de goede doelen optimaal.
Dat is belangrijk, want doel is zoveel mogelijk geld op te halen, voor onder andere de vier zelfstandige stichtingen Welzijn in de gemeente Bronckhorst die een gezamenlijk en samenhangend welzijnsbeleid voor alle inwoners binnen onze gemeente, www.meedoeninbronckhorst.nl, bevorderen. Een hartverwarmend project dicht bij huis. Dus wie tulpen koopt, heeft zelf wat moois en doet wat moois voor een ander.
Daarnaast heeft Lionsclub Bronckhorst ook nog een nationaal doel waarvoor geld wordt verzameld. Dit jaar is dat 'Voor kinderen, tegen kanker' en gaat het geld naar het Prinses Maxima Centrum voor Oncologie, www.prinsesmaximacentrum.nl, voor het in stand houden van kind-ouderkamers. Hierdoor kunnen ouders dag en nacht bij hun zieke kind blijven, wat met name bijdraagt aan de emotionele stabiliteit van het kind.
Het internationale doel is dit jaar Stichting Maya in Nepal, www.mayafoundationnepal.com, die een bijdrage levert voor het verbeteren van het leven door onderwijs. De stichting ondersteunt nu zeven scholen en heeft het voornemen om op alle scholen een speelplaats aan te leggen.

De Lionsclub Bronckhorst is een serviceclub en wil een actieve en positieve bijdrage leveren aan de (Bronckhorster) samenleving. Volgens een jaarlijks activiteitenprogramma worden daartoe (financiële) middelen verzameld en diensten aangeboden. De Lions werken samen op vriendschappelijke basis. De Lionsclub Bronkhorst maakt deel uit van de wereldwijde associatie Lions Clubs International, die al 100 jaar bestaat.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden