Leerlingen spelen het van Mariëlle Melgers geleerde liedje op de blokfluit. Foto: I. Geurds
Leerlingen spelen het van Mariëlle Melgers geleerde liedje op de blokfluit. Foto: I. Geurds

Muziek is vooral heel leuk

HENGELO - Op woensdag 5 en 19 februari is een aantal leden van Koninklijke Harmonie Concordia met diverse instrumenten op bezoek geweest op O.B.S. Rozengaardsweide. Leerlingen mochten vragen stellen en proberen op de muziekinstrumenten te spelen. Buiten dat dit ontzettend leuk was, was het ook leerzaam.

De leerlingen mochten spelen op een bes-bas, euphonium, tuba, es-hoorn, alt-saxofoon, trombone, klarinet, trompet, dwarsfluit, piccolo, snaredrum, bekkens, xylofoon, tamboerijn en andere percussie-instrumenten. Na in kleine groepjes alle instrumenten te hebben geprobeerd, kregen de leden van Kon. Harm. Concordia een liedje te horen die de leerlingen binnen enkele weken hadden geleerd op de blokfluit en boomwhackers.

Leerlingen van de groepen 3 en 4 op openbare basisschool Rozengaardsweide in Hengelo krijgen wekelijks muziekles van Mariëlle Melgers, vrijwilligster op school en lid van Koninklijke Harmonie Concordia, die met zeer veel toewijding de kinderen enthousiast maakt door het gebruik van de blokfluit en boomwhackers. Iedere woensdag is het feest tijdens de muziekles op school, een logisch vervolg is dit plezier te laten door groeien bij een muziekvereniging.

Er is tegenwoordig veel te doen rondom de scholing van kinderen. Ook in Den Haag zijn ze er zich van bewust dat muziek het leven leuker maakt en studies wijzen uit dat het heel goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Muziek past bij elke vorm van emotie en kinderen kunnen zich door middel van muziek vaak beter uiten. Muziek is er voor alle leeftijden, muziek verbindt. Begin dit jaar is er door Muziekfederatie Bronckhorst een traject gestart voor volwassenen die nieuwsgierig zijn naar muziek. Iedereen is vrij om hier te kijken en kennis op te doen over verschillende muziekinstrumenten.


jeugd@khconcordia.nl

www.khconcordia.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden