Gerrie de Reuver vertelt Fien, Sytske en Jikke over kledingreparatie. Foto: Hester Tolman
Gerrie de Reuver vertelt Fien, Sytske en Jikke over kledingreparatie. Foto: Hester Tolman

Kinderen stroopten hun mouwen op in het pop-up Repair Café

Afsluiting van het thema 'Milieu'

VORDEN/HENGELO - Een kapotte step, een koffiezetapparaat dat het niet meer doet of een los lusje aan een laptoptas? Niets is de vrijwilligers van Repair Café Hengelo Gld. te gek. Op woensdag 19 februari bezochten vier reparateurs en een naaister het IKC De Garve in Wichmond. De school werd omgetoverd tot pop up Repair Café. Er was een naaimachine, er waren gereedschapskisten, schroevendraaiers en snoeren. Veel kinderen hadden kapotte spulletjes meegenomen van thuis.

De laatste twee maanden werkten de kinderen van de bovenbouw aan het thema 'milieu'. En hierbij speelt duurzaamheid en hergebruik natuurlijk een belangrijke rol.

En wie zegt dat de jeugd van tegenwoordig niet praktisch is? De kinderen in Wichmond stroopten hun mouwen op en gingen enthousiast aan het werk. Ze werden in drie groepen verdeeld. De eerste groep kreeg uitleg over doel en werkwijze van het Repair Café. De tweede groep ging aan de slag met de reparateurs en voor de laatste groep was er een leuke quiz. Na 20 minuten ruilden de groepen van activiteit. Er werd geschroefd, met elkaar overlegd en er waren veel vragen. En dan gaat de tijd snel...
Het koffiezetapparaat doet het weer en de laptoptas is gemaakt. Een geslaagde afsluiting van een boeiend thema. Uiteraard met dank aan de inzet van de vrijwilligers!

Het Repair Café aan de Kerkstraat 15 in Hengelo Gld. is elke eerste en derde donderdag van de maand open van 15.00 tot 20.00 uur. De vrijwilligers hebben een slagingspercentage van rond de 85%. Wie iets te repareren heeft, is van harte welkom.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden