Annette Kok (Stichting Zwembad het Elderink) en Jolanda Wissels, Jan Plekkenpol, Gerbert Vossers en Alex Hendriks (Stichting Triatlon Hengelo Gld.). Foto: Ellen Somsen
Annette Kok (Stichting Zwembad het Elderink) en Jolanda Wissels, Jan Plekkenpol, Gerbert Vossers en Alex Hendriks (Stichting Triatlon Hengelo Gld.). Foto: Ellen Somsen

Stichtingen slaan handen ineen voor 30ste editie triatlon Hengelo

HENGELO - Het is een bijzonder jaar voor de organisatie: dit jaar is de 30ste editie van de triatlon in Hengelo! Het vernieuwde bestuur van Stichting Triatlon Hengelo Gld. is al volop met de voorbereidingen aan de slag. De routes zijn uitgezet en contacten met sponsoren, vrijwilligers en zwembad zijn gelegd.

Door Ellen Somsen

Voorzitter Jan Plekkenpol: "We willen zoveel mogelijk inwoners van Hengelo bij dit geweldige sportevenement betrekken. Natuurlijk is het super als mensen zich aanmelden als atleet, maar we hopen ook op een groot publiek. De route is dit jaar anders: kleinere rondes, zodat het publiek de atleten vaker voorbij ziet komen. Dat maakt de wedstrijden nog spannender om naar te kijken. Ook de meeste vrijwilligers zijn lokaal. Het organiseren van een triatlon vraagt veel inspanning vooraf, maar ook heel veel handjes op de dag zelf. We hebben bijvoorbeeld veel tellers en verkeersregelaars nodig, om te zorgen dat de atleten de juiste afslagen nemen en wissels gesmeerd lopen. Prachtig om te zien wat een mooie samenwerking er dan in een dorp ontstaat."

Nieuwe sponsor
Nadat T2 architecten was gestopt met het bedrijf in Hengelo, moest de organisatie op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Dat is gelukt: Reiger suspension uit Hengelo. Jan: "Het bedrijf heeft dat bij de kerstborrel aan het personeel bekendgemaakt, en prompt gaven 28 medewerkers al aan te willen deelnemen aan de triatlon. Fantastisch!"
De organisatie wil de trio-triatlon ook meer promoten bij met name bedrijven. Jan: "Hoe leuk is het om als bedrijf een aantal teams voor de trio in te schrijven? Het zorgt voor een leuke energie onder het personeel en schept een band tussen medewerkers. Daarnaast draagt het ook bij aan de vitaliteit van je personeel!"

Zwembikeatlon
Bestuurslid Alex Hendriks: "We hebben dit jaar nog een primeur: de zwembikeatlon. Dit bestaat uit de onderdelen zwemmen en fietsen, voor mensen die het onderdeel hardlopen liever overslaan. Dit is een kans voor oud-triatleten om toch weer deel te nemen, aan de achtste of kwartafstand."

In 2020 start en eindigt de triatlon weer op het bekende terrein van zwembad het Elderink. "Het terrein van het zwembad is zeer geschikt", aldus bestuurslid Gerbert Vossers. "Er is voldoende ruimte om een ruimte te bouwen voor de wissels tussen zwemmen, fietsen en lopen. Het is groot genoeg voor 400 deelnemers en heel veel publiek." Annette Kok van stichting Zwembad Het Elderink is ook blij. "Fantastisch dat de triatlon weer op het zwembad is. We krijgen veel positieve reacties op dat nieuws. Ook wij vragen onze vrijwilligers een bijdrage aan het evenement te leveren. Daarnaast is onze badmeester Frank natuurlijk aanwezig."

Techniektraining
Beide stichtingen hebben het plan om wekelijks een triatlon-training verzorgen, ter voorbereiding op de wedstrijden. Dat betekent trainen op techniek, om je eindtijd te verbeteren. Annet: "Dat zijn leuke plannen, die we graag faciliteren. Het plan is nu om een deel van het bad op een vaste avond daarvoor te reserveren. Beide organisaties draaien op vrijwilligers, dus als we gezamenlijk een mooi Hengels evenement kunnen neerzetten is het wat ons betreft geslaagd!"

Aanmelden voor de triatlon, individueel of als team, kan via de site.


www.triathlonhengelo.nl

Meer berichten