Eigen Weg (v.l.n.r.) Henk Buunk, Henk Hilferink, Gerard de Jong en Gerard Schoenmaker. Foto: Coby Goederond
Eigen Weg (v.l.n.r.) Henk Buunk, Henk Hilferink, Gerard de Jong en Gerard Schoenmaker. Foto: Coby Goederond

Eigen Weg vindt weg naar De Brink

ZELHEM - Op zaterdag 7 maart komt de formatie Eigen Weg in theater de Brink met een eigen programma met Nederlandstalige liedjes. Eigen Weg is geformeerd rond de Zelhemmer Henk Hilferink die vroeger zanger en tekstschrijver was van de dialectgroep Spöl. Aanvang 20.00 uur
Het repertoire van Eigen Weg is ook door hem geschreven en gecomponeerd, maar is nu uitsluitend in het Nederlands. Eigen Weg maakt akoestische muziek voor een echt luisteroptreden. De groep bestaat naast Hilferink uit Henk Buunk, basgitaar, Gerard Schoenmaker, percussie en Gerard de Jong, slaggitaar.

De liedjes van Eigen Weg zijn bespiegelingen over het leven en hebben een sterk filosofisch karakter. De teksten staan centraal in het programma dat een kleinkunstkarakter heeft. Eigen Weg neemt de luisteraar mee in een muzikaal verhaal met leuke spitsvondigheden en woordspelingen en schetst mooie sfeerbeelden met muziek en poëzie als een soort landschapsschilderijtjes. De teksten zijn ook vaak relativerend van aard met een flinke knipoog en soms romantisch met verwijzingen naar de traditionele Nederlandse dichtkunst. Een optreden van Eigen Weg is vrolijk en lichtvoetig met af en toe een serieuze ondertoon.

Toegangsprijs, inclusief een consumptie à 2 euro is 10 euro.

Meer berichten